Няма спор, че това е гигантска здравна криза. Засега обаче

...
Няма спор, че това е гигантска здравна криза. Засега обаче
Коментари Харесай

Експерт: Грешка е да кажеш на хората да не се поддават на паника, защото така изпадат в паника

Няма спор, че това е гигантска здравна рецесия. Засега обаче нещата в България наподобяват овладени. Но без значение от взетите ограничения служебни лица непрестанно излизаха да си изясняват, че не би трябвало да се поддаваме на суматоха, което не беше вярно, тъй като се получава противоположния резултат и хората изпадат в суматоха по този метод. Това разяснява в утринния блок на bTV специалистът по сигурност проф. Николай Радулов по отношение на разпространяването на ковид у нас.

,,Смятам, че се намираме по средата – сред дисциплината и недисциплината, защото се вижда прочут балкански хаос'', добави Радулов и изрази мнение, че коронавирусът ще остави последствия за индустрията у нас.

,,Има насъбрани проблеми и сякаш коронавирусът ще послужи като опрощение във всичко – в политиката, стопанската система, петрола... това е предстояща икономическа рецесия. Всички говореха, че тя следва. Можеше да се изясни с неприятно ръководство, само че в този момент ще бъде обяснена с появяването на коронавируса'', изясни Радулов за въздействието на вируса върху международната стопанска система и политика.

Горещият телефон за ковид прегря

По отношение на случая с барикадираните медицински сестри в Народното събрание специалистът уточни, че НСО не е готова за такива обстановки, в които би трябвало да бъдат изведени принудително елементарни хора. По думите за такива обстановки би трябвало да се търси помощ от жандармерията.

Според някогашния шеф на Института по логика на психиката към Министерство на вътрешните работи проф. Калин Гайдаров в тази ситуация с петте медицински сестри екип от психолози би приключил добра работа и призна, че е в неразбиране за какво подобен екип по този начин и не е бил изпратен.

Относно ковид проф. Гайдаров показа, че главният инструмент в една такава рецесия е информацията, която би трябвало да бъде систематична и аргументирана, с цел да бъде избягвана суматохата измежду хората.

,,Трябва да се провеждат нещата по този начин, че да има дисциплинираност, отговорност и координация'', уточни той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР