Няма спор, че черешите са сред любимите ни плодове и

...
Няма спор, че черешите са сред любимите ни плодове и
Коментари Харесай

7 изкусителни рецепти с любимите ни череши

Няма спор, че черешите са измежду обичаните ни плодове и се радваме извънредно доста, че сезонът им е тук и може да им се насладим изцяло. Те са освен вкусни, само че и доста потребни!

Черешите са богати на провитамин А, витамини от група В, витамин С и Р, желязо, калий, натрий, магнезий, калций и фосфор. Те засилват обменните процеси, усъвършенстват апетита, работата на мозъка и оказват общо укрепващо деяние върху организма.
 NIVEA Cellular 3в1 за пресен взор с един клик Edna предлага NIVEA Cellular 3в1 за пресен взор с един клик
Тъмночервените сортове съдържат пигментите антоцианини и каротиноиди, които укрепват стените на кръвоносните съдове. Затова черешите се считат за добра профилактика на синините и намаление на кръвното налягане при хипертония.

Те също засилват и работата на бъбреците и черния дроб, които стартират по-ефективно да извеждат шлаката от тялото. Оказват позитивно въздействие на кожата и оказват помощ при разнообразни нейни болести (екзема, псориазис). Маската от череши почиства и свива порите, а също и отстранява мъртвите кафези. За мазна кожа са изключително подобаващи киселите сортове.

Сокът от череши е потребен още при запек, анемия и нарушавания в храносмилането. Той би трябвало да се пие няколко пъти на ден по половин чаша. При колит на червата пък се изпива по една супена лъжица три пъти за 24-часов интервал.

Когато избирате череши, обръщайте внимание на дръжката - тя би трябвало да бъде зелена. Жълтите дръжки значат, че черешите към този момент са презрели. Плодът би трябвало да се яде на дребни порции (до 300 г) няколко пъти дневно.

 череши Thinkstock

Днес ще ви предложим и няколко предписания със сочните череши, в които ще се влюбите!

***









 череши Thinkstock







Вижте тук и изгодите от тези вкусни плодове:
 15 аргументи да ядем череши  15 аргументи да ядем череши  15 аргументи да ядем череши  15 аргументи да ядем череши
​​​​
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР