Няма шега, драги читателю. Преди дни всички пенсионери наистина бяха

...
Няма шега, драги читателю. Преди дни всички пенсионери наистина бяха
Коментари Харесай

В Унгария дадоха 23 милиарда форинта бонус на пенсионерите

Няма смешка, драги читателю. Преди дни всички пенсионери в действителност бяха зарадваха с бонуси в размер на 23 256 000 000! Само че не лв., а форинти; и не българските, а унгарските пенсионери! Това написа Труд бг.

Всеки от тях получи предложено писмо от канцеларията на премиера Виктор Орбан, към което бяха приложени чекове за 9000 форинта (прибл. 30 евро), които да бъдат разходвани за заплащане на сметките за ток и газ.

Всички пенсионери получават по равно. Независимо дали трудовият им стаж е 10, 25 или 45 години.

Независимо дали пенсиите им са 50 хиляди, 100 хиляди или милион форинта.

Независимо дали са унгарци или чужденци

Всички те са работили в Унгария и държавното управление счита, че им дължи нужната респект и почитание за техния труд, за приноса им в укрепването на икономическата непоклатимост на Унгария.

Впрочем, наличието на писмото приказва единствено за себе си: „ Уважаеми сънароднико-пенсионер!

Съобщавам Ви новото държавно решение, което приехме в полза на всички маджарски пенсионери.

През септември тази година всеки от Вас ще получи бонове на стойност 9 хиляди форинта, които да бъдат изразходвани за възнаграждение на сметките за газ и ток.

Може да си го позволим, тъй като през 2019 година унгарската стопанска система реализира още по-добри индикатори. През 2010 година унгарското държавно управление пое ангажимент да резервира покупателната стойност на пенсиите.

През 2013 година и 2014 година намалихме режийните разноски на пенсионерите и от този момент продължаваме да понижаваме режийните разноски на семействата им.

Всички ние сме една нация.

Вярваме, че в случай че стопанската система бележи триумф, би следвало възрастното потомство също да се възползва от резултата на този триумф!

С респект и почитание мислим за хората, които със своя труд са положили основите на нашите достижения през днешния ден.

Искаме да ви уверим, че и в бъдеще пенсионерите могат да разчитат на унгарското държавно управление.

С привет и благопожелание за положително здраве: Виктор Орбан, Министър-председател на Унгария “

Според формалната статистика, през 2018 година в Унгария е имало 2 милиона и 584 хиляди пенсионери.

Умножено с еднократния бон в размер на 9000 форинта, това прави 23,256 милиарда форинта – равностойността на 77,5 милиона евро при осреднен курс 300 форинта за евро!

Тази сума унгарското държавно управление заделя за пенсионерите, с което индиректно се покачва покупателната стойност на пенсиите им.

През последните шест години тази процедура се трансформира в традиция. Преди всяка Коледа или Великден унгарските пенсионери получават благодарствено писмо от премиера Орбан, към което се ползват чекове на стойност 10 хиляди форинта.

Политическите съперници на Виктор Орбан незабавно реагираха с възражението, че със настоящия 9-хиляден
бонус държавното управление още веднъж се пробва да купува гласовете на гласоподавателите пенсионери.

Предстоят избори за общински съветници и кметове, планувани за 13 октомври 2019 г.; а за 4 ноември – избори за Съвети на националните малцинства.

Припомняме, че предходната година, месец преди постоянните парламентарни избори, с разпореждане на държавното управление на всички маджарски жители – освен на пенсионерите – бяха отписани по 12 000 форинта (прибл. 40 евро) от сметките им за газ.

Трудно може да се дефинира като „ пазаруване на гласове “ облагодетелстването на цялата нация, в това число сериозно настроената към политиката на държавното управление част от унгарското население.

А по какъв начин да квалифицираме стотиците милиони евро, заделяни за материално подкрепяне на младите фамилии, за стимулиране на раждаемостта, за превъзмогване на демографската рецесия?

Всичките тези разноски за обществено развиване стават вероятни, тъй като стопанската система на страната е в напредък, през 2018 година означи 5-процентен растеж.

Безработицата е сведена до търпимите 4-5% с наклонност към понижаване.

Стабилизират се работните места. Нарастват заплатите и пенсиите.

Според формалната статистика през днешния ден междинният размер на пенсията е 134 947 форинта (прибл. 450 евро) и годишно се актуализира. Това е трайна политика, която държавното управление води към този момент девета година.

Така че не „ подкупите “, а действителните резултати на социалноикономическото развиване и отстояването на националните ползи на страната способстваха за трето следващо болшинство с две трети на партията на Виктор Орбан на парламентарните избори през предходната година.

„ Съединението прави силата “ не е изпразнен от наличие „ слоган “, а осъзната действителност от болшинството унгарци дружно да посрещат тестванията на времето, дружно да се изправят пред света като единна нация и страна.

Защото силата е в единството, а слабостта идва от разделението…

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР