Няма съмнение, че Уолт Дисни е бил необикновен човек. Като

...
Няма съмнение, че Уолт Дисни е бил необикновен човек. Като
Коментари Харесай

Вълшебните тайни на Уолт Дисни

Няма подозрение, че Уолт Дисни е бил невероятен човек. Като същинска „ ярка звезда “ той бил цялостен с несъгласия. Но все пак, прелестното завещание, което оставя след гибелта си, му отреждат почтено място в международната духовна съкровищница. Великият аниматор създал неповторими и нетипични подходи, с цел да сбъдне „ делото на своя живот “. В работата си се ръководел от новаторски пруинципи, които на пръв взор изглеждали нелогично, коренно и даже обезверено. Вижте тайните на огромния занаятчия не с очите си, а със сърцето си. И тогава ще разберете, че в тях е заключена естествената логичност на Великия първооткривател… 

Мечтателя против рецензия

Във всеки човек живеят идеалист, реалист и критик. Всички тези герои имат нещо малко общо между тях. При Уолт Дисни обаче, с цел да не се смесват тримцата, а да си оказват помощ, той ги разпределил в разнообразни стаи. В първата – единствено мечтали. В нея царяло протест от цветове и креативен безпорядък. На стените висели мислени рисунки, картинки и цитати. Нямало метод да се спрат рецензиите, по тази причина вратата за креативен полет била леко открехната.

Стаята на реалиста била оборудвана с работно бюро и съвременни уреди. Там се вдъхвал живот на това, което било „ помечтано “.
Тясната стаичка на рецензия пособия на Дисни да хвърли „ още един взор “ на това, което към този момент било направено.

Експериментатора против Експерта

Нито един от плановете на Дисни в никакъв случай не срещнал хвалба измежду експертите. Наред до живите герои да се прибавят рисувани? Час и половина рисунки? Глупости! Кой има потребност от всичко това? Кой ще гледа картинки, когато половин час може да се любува „ онлайн “ на „ звездите “ от огромния екран?

Всички хрумвания на Дисни се оценявали като безумни, само че той в никакъв случай не им изменил. Първият му пълнометражен анимационен филм „ Снежанка и седемте джуджета “ става най-касовият филм за годината. Тогава Уолт снимал „ пълнометражките “ една след друга.
Той споделя: „ Разберете мнението на специалистите-ценители и направете тъкмо противоположното “.

Авантюриста против Предпазливия

През първите си 30 години студиото на братята Дисни постоянно се разорява. Уолт, несвикнал към половинчати ограничения, постоянно слагал на масата всичко, с което разполагал. Например, за фантазията си Дисниленд, той ипотекирал къщата и всичките си пари. В резултат претърпя; редица нервни рецесии. След всеки крах обаче се завръщал в бизнеса с оше по-грандиозни проекти. Може би, по тази причина и направил извода: колкото по-голям е рискът, толкоз по-бързо ще стигнеш задачата, толквоа по-голям ще е преимуществото ти пред другите.

Добрия против Злия

Като всеки човек Уолт Дисни имал своите положеителни черти, само че и не по-малко ясно изразени негативни страни. Той бил върл пушач и съвсем пияч. За любовните му завършения знаел цялостен Холивуд. Въпреки това, създателят бил безвъзвратен романтик. Той обичал хепи енд-а. Всичките му герои живеели в в пространството на личната си целомъдрена вероятност. Темата на всичките му творби е положителното против злото.

Дисни бил уверен, че е по-изгодно да се разчита на положителното, защото според главния житейски закон, то постоянно печели. Така Дисни си построил облика на морално безукорен човек. Нито един кореспондент не посмял да съсипе репутацията му, тъй като той основал за човечеството един свят на мир, добрина, благополучие и хубост. „ Майчинството, ябълковият къс и Дисни “ се трансформирали в Светата Троица на Америка.

Детето против Възрастния

Дори на 55 години Дисни с часове си играел на мини-жп линията, която била първообраз неговата развлекателна империя – безконечен анимационен филм в действителността. От своите анимационни филми той премахнал всички препратки към възраст и дати. Така може да си ги пуснеш и след 10 години без да се притесняваш, че са изгубили своята значителност. А анимациите, които се провалили първия път, втория път станали изключително известни и донесли големи доходи.

От което се направил заключението: у който детството не е свършило, у него и творчеството продължава постоянно.

 

 

 

Просяка против Горделивия

Много пъти на Дисни му се налагало да желае пари назаем и постоянно намирал кредитори. Когато на Уолт му хрумнала концепцията за Дисниленд, неговите сътрудници отказали да го поддържат. Тогава той се обърнал към „ огромния зложелател “ – малкия екран. Взимайки „ теледълг “, Дисни получил ефир с ежеседмична стратегия, в която излъчвал шедьоврите то своята филмотека. Той направил същинска гражданска война в малкия екран, като я трансформирал от медия за всеобща информация в фамилно забавление. Така на 35 години Дисни станал милионер и със извоюваното основал първия развлекаателен комплекс.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР