Няма съмнение, че имаме различия с президента Румен Радев, но

...
Няма съмнение, че имаме различия с президента Румен Радев, но
Коментари Харесай

Денков: Няма съмнение, че имаме различия с президента Румен Радев

" Няма подозрение, че имаме разлики с президента Румен Радев, само че те не би трябвало да ни разделят, когато би трябвало да работим за жителите и стопанската система - такива са плановете с Гърция и Румъния, и енергийните планове. Готов съм да работя с всяка една институция, когато става дума за такива планове. Приемете диалога през вчерашния ден сред нас като подадена ръка, в това число и от моя страна, тъй като доста пъти съм казвал, че институциите би трябвало да работят дружно. Много се надявам от другата страна да са разбрали този жест и тези нападки, които са безусловно неточни към държавното управление да престанат ", съобщи министър-председателят акад. Николай Денков в отговаряне на жители онлайн във Facebook.

Премиерът разяснява обстановката, подбудена от наводненията по Южното Черноморие.

По думите му още на сутринта след преваляванията на място е имало 11 екипа. " Те помагаха на хората да се изнесат хората от рисковите места. Министерство на вътрешните работи помагаше с извеждането на хората, а Пожарната стартира отводняването. Има най-малко два типа помощ, за които може да се кандидатства незабавно - за нарушавания в постройките - до 1512 лв. на домакинство. Втората помощ е за развалени електроуреди - до 2500 лв.. Трябва да се закупят нови уреди и по-късно се възвръща сумата ",.

" Трябва да се спре със застрояването ", безапелационен е Денков. " Такъв законопроект е част от програмата ни, само че за жалост, другите политически сили имат съмнения в това отношение ".

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР