Няма регистрирани тежки случаи на хоспитализирани или починали от новия

...
Няма регистрирани тежки случаи на хоспитализирани или починали от новия
Коментари Харесай

Здравен експерт: Няма повишен риск от тежки и смъртни случаи заради XBB.1.16

Няма регистрирани тежки случаи на приети в болница или умряли от новия подвариант на Омикрон XBB.1.16 макар забележителното му разпространяване в някои страни, съобщи Чън Цао, теоретичен помощник към Китайския център за надзор и предварителна защита на болесттите на конференция през вчерашния ден. Няма и индикации за нараснала тежест на инфекцията спрямо другите подварианти, добави той.

До 21 април са регистрирани 57 локално предадени случая на XBB.1.16 и вариантите му. Данните сочат, че Омикрон BA.5.2 и BF.7 не престават да са преобладаващи измежду локалните случаи на инфектирани, а тези на XBB и подщамовете му се усилват релативно бързо, сподели още Чън Цао.

Говорителят на Държавната комисия по опазване на здравето Ми Фън прикани за прецизно използване на съответните ограничения, с цел да се обезпечи безвредното пътешестване по време на почивните дни за 1 май.

За да обезпечи положително здравно обслужване по време на празника, Комисията усили потенциала на отделенията за висока температура и леглата в лечебните заведения, както и доставките на медикаменти и съоръжение. Освен това усъвършенства образованието на медицинския личен състав и здравните услуги.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР