Няма регистрирани случаи на насилие между полицаи и протестиращи, съобщават

...
Няма регистрирани случаи на насилие между полицаи и протестиращи, съобщават
Коментари Харесай

МВР: Възстановено е движението по магистралите и пътищата в страната

Няма регистрирани случаи на принуждение сред служители на реда и протестиращи, оповестяват от Министерство на вътрешните работи. Остават усложненията за пътешестване само по основен път Е-79. Главеният път беше блокирано повече от 7 часа.
Възстановено е придвижването по автомагистралите и главните пътища в страната, откакто през днешния ден в разнообразни региони имаше краткотрайни усложнения поради протестни дейности, оповестяват от Главна дирекция " Национална полиция ", представени от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Остават усложненията за пътешестване само по основен път Е-79. Главеният път беше блокирано повече от 7 часа. Протестиращи са блокирали пътя на входа на Благоевград в посока Симитли, където няма опция за пренасочване по различен маршрут. Блокада има и в региона на ГКПП-Кулата.

„ Никъде, в цялата страна, сътрудниците от полицията не са употребявали физическа мощ и полицейска техника, макар че на доста от местата имаше провокации. От едната страна бяха протестиращите, а от другата жителите, които се прибираха в края на неделния ден. Недопуснахме нарушавания на публичния ред или стълкновения сред протестиращите”, сподели Христо Терзийски, шеф Групово дело „ Национална полиция”.

„ При блокирането на придвижването на „ Орлов мост” е имало лек случай с преминаващ автомобил. ПТП-то е леко, на индивида му няма нищо, прегледан е в ИСУЛ. Единствените леки произшествия бяха запалването на двете димки на пл. „ Народно събрание”, само че груби нарушавания няма” съобщи Иво Иванов, шеф на Столична дирекция на вътрешните работи.

Министерство на вътрешните работи приканва жителите да се преценяват с разпорежданията на полицията и да не позволяват нарушавания на публичния ред. Протестът е позволен до 21ч., за идващите дни публично декларирани митинги няма.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР