Няма регистрирани оферти за ремонта на тръбата по дъното на

...
Няма регистрирани оферти за ремонта на тръбата по дъното на
Коментари Харесай

Няма желаещи да ремонтират тръбата във Варненското езеро

Няма регистрирани предложения за ремонта на тръбата по дъното на Варненското езеро, демонстрира информация на в електронния указател на публичните поръчки. Срокът за подаването на офертите изтече на 2 юни.

По-рано в Община Варна бяха извършени пазарни съвещания и те завършиха с подаването на едно предложение от варненско сдружение с едноличен притежател италианец. Оказа се, че компанията не развива активност от 2019 година и тогава беше оповестена изтеклата в петък поръчка.

Тръбопроводът минава по дъното на езерото, като води фекалните води от кварталите " Аспарухово ", " Боровец " и " Галата ". Преди три години повреда, която провокира сериозен разлив и замърсяване, разкри, че вместо да бъде под дъното, тръбата е положена върху него, макар че планът и финансирането са предвиждали тя да бъде вкопана.

Това е главната причина да се забави планът за удълбочаване на двата плавателни канала на пристанищния комплекс във Варна, защото дълбачките не могат да работят преди тръбата да бъде вкопана на нужната дълбочина.

В сряда тази седмица кметът на Варна Иван Портних е извикан на разпит в Окръжната прокуратура поради спукания водопровод.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР