Няма разцепление в коалицията, но това, което сме обещали е,

...
Няма разцепление в коалицията, но това, което сме обещали е,
Коментари Харесай

Петков: Няма разцепление, но стабилността не е на всяка цена! Каримански няма да бъде избран!

Няма разединение в обединението, само че това, което сме дали обещание е, че ще работим кардинално. Тази мантра непоклатимост непременно, не е при нас. При нас е непоклатимост, когато съблюдаваме правилата които сме дали обещание на гласоподавателите, които са ни се доверили ".

Това съобщи министър-председателят Кирил Петков.

ПАРИТЕ ЗА ПЪТНИТЕ ФИРМИ

„ Това, което дадох обещание на пътните строители, през вчерашния ден го поддържаха 3 от 4 партии. Това значи 655 млн. да се платят незабавно, а други 50 % да се преведат след инспекция и глоба на Народното събрание. Това, което се случи през вчерашния ден е, че това не беше гласувано. Призовах това предложение през днешния ден да се вкара на ново. Надявам се всички политически партии, които гласоподаваха „ против”, да премислят и да имаме късмет още един път да гласуваме това предложение”, сподели още той.

КАРИМАНСКИ НЯМА ДА БЪДЕ ИЗБРАН

Петков разяснява и избора на началник на Българска народна банка. „ За нас не беше добра стъпка, когато нямаме обединяване към една персона, да протича гласоподаване. По-разумно беше всеки да даде крачка обратно. Не бързаме за на никое място. Най-вероятно през днешния ден кандидатурата няма да бъде подкрепена”, сподели Петков.

ЗА МОРЯЦИТЕ ОТ " ЦАРЕВНА "

Премиерът разяснява и протичащото се с моряците от „ Царевна” и съобщи, че от самото начало е поддържал контакт с тях.

„ Аз персонално съм приказвал с капитана - не знам какъв брой пъти. Даже съм включвал и околните на моряците да приказват през моя телефон в неделен ден, с цел да вървят нещата”, акцентира той.

Петков посочи, че страната три пъти е била в подготвеност да изведе екипажа от кораба. „ Едновременно с това говорихме и с украинската, и с съветската страна. Не знаехме коя от тях ще завладее пристанището. В момента, в който боят се успокои, един от моряците беше отишъл до съветската част. Когато дадоха прозорец, го съгласувах с военното разузнаване и те ги поеха оттам”, сподели още министър председателят.

Предположението на Петков е, че българите ще се завърнат у нас в понеделник. „ Сега хората са в безспорна сигурност. Центърът към Министерство на външните работи е в директна връзка. Едновременно с това координираме логистичната задача да ги върнем назад. Моето съмнение е, че ще стане в понеделник идващата седмица”, добави той.

ЗА ПРЕХОД КЪМ ЗЕЛЕНА ИКОНОМИКА

Министър-председателят Кирил Петков е на посещаване в комплекса „ Мини Марица-изток “ в Раднево. Той организира срещи с миньори, с представители на синдикални организации и се срещна на място с индустриалния развой.

Пред работещите в комплекса министър-председателят акцентира значимостта на Маришкия басейн за енергийната система на България. Петков подчертава върху основната роля на запазването на въглищните мощности в идващите години и опциите, които Планът за възобновяване и резистентност планува за гарантиране на енергийната сигурност и самостоятелност на страната. В подтекста на начертания от Плана небосвод за деяние сега се създават обществените и стопански ограничения за поддръжка на районите във връзка със справедливия преход в бранш енергетика.

Очаквайте подробности
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР