Няма проявен инвеститорски интерес от български или чуждестранни инвеститори в

...
Няма проявен инвеститорски интерес от български или чуждестранни инвеститори в
Коментари Харесай

Няма инвеститорски интерес в минно-добивния сектор

Няма проявен инвеститорски интерес от български или задгранични вложители в минно-добивния бранш. Това сподели министърът на стопанската система Емил Караниколов по време на днешния парламентарен надзор.


Той посочи, че нито в енергийното, в чиято подготвеност са концесионните контракти, нито в икономическото ведомство, все още е било получено заявление за интерес от вложител в този бранш.

Икономическият министър добави, че по информация на Агенция по заетостта в Благоевград в интервала от 2013 година до юли 2017 година от мини "Бобовдол " са били освободени 639 миньори, като най-вече уволнени са от общините Бобовдол - 247 души, Дупница -209 души, Кюстендил - 148 души и Невестино - 19 души.

Министър Караниколов добави, че с помощта на предоставените услуги на Агенцията по заетостта и по скица на Оперативна стратегия "Развитие на човешките запаси " от тези 639 души - 153 към този момент работят. "Всички вложители, които идват в Министерство на стопанската система, се опитваме да ги убедим, че би трябвало да влагат в райони, където има огромна безработица. За страдание в Министерството на стопанската система и в Министерство на енергетиката не са получени заявки от вложители в минно-добивния бранш ", приключи Емил Караниколов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР