Няма проблем с устройствата за видеонаблюдение на преброяването на бюлетините“,

...
Няма проблем с устройствата за видеонаблюдение на преброяването на бюлетините“,
Коментари Харесай

Тодоров: Няма проблем с устройствата за видеонаблюдение на броенето на бюлетините

„ Няма проблем с устройствата за видеонаблюдение на преброяването на бюлетините “, сподели служебният министър на електронното ръководство Георги Тодоров, който упражни правото си на глас.

Тодоров изясни, че България употребява услугите на водеща компания за облачно пространство , което подсигурява сигурността на уеб страницата за наблюдаване на броенето на гласовете.

„ Засега не сме открили проблем. Вчера минаха сполучливо тестванията, по този начин както бяха инструкциите от ЦИК. Засега обикновено протича изборният ден. Всяка една изборна секция ще има по едно техническо устройство. Така всички секции в страната са покрити, по този начин както изисква Изборният кодекс от механически устройства. Там, където няма интернет покритие, надлежно няма по какъв начин да бъде следено онлайн, само че без значение от това ще бъде осъществен запис “, уточни Георги Тодоров.

Спокойнa е конюнктура в страната и все още няма данни за съществени нарушавания , свързани с изборния развой, оповестиха и от Министерство на вътрешните работи.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушавания, които попречват естественото протичане на изборния развой и са съотносими към дейностите на Министерство на вътрешните работи, на денонощната телефонна линия 02 90 112 98 и имейл [email protected]

От Министерство на вътрешните работи оповестяват още, че звената на Дирекция „ Български документи за идентичност “ ще работят в днешния ден от 08:30 до 19:00 часа . Те ще издават удостоверения /за изгубени/откраднати/повредени/унищожени персонални карти и документи с изминал срок/ предвид на практикуване на изборните права на жителите.

В изборното помещение не се позволяват въоръжени лица и такива, носещи предмети, рискови за живота и здравето на жителите. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника за снимане на метода на гласоподаване, показват от Министерство на вътрешните работи.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР