„Няма предпоставки за отпадане на учебен материал за всички изпити

...
„Няма предпоставки за отпадане на учебен материал за всички изпити
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Няма предпоставки за отпадане на учебен материал за всички изпити

„ Няма предпоставки за отпадане на образователен материал за всички изпити и класове “, счита просветителния министър Красимир Вълчев. В студиото на „ Тази заран “ той разяснява, че не се следи закъснение на учениците.

„ Матурите на зрелостниците ще се проведат на оповестените дати, не предвиждаме отсрочване към този момент. Втората половина на месеца ще създадем още един финален разбор има ли тематично закъснение или не “, посочи той.

За матурите след 10. клас също не се планува отсрочване или отпадане на оценяването. „ Образованието е и стрес, и изпитание. Ние желаеме децата да учат повече. Това е една от функционалностите на изпитите – да стимулират учениците да учат. Заради пандемията имаме още повече аргументи да желаеме това “, добави Вълчев.

Министърът посочи също, че образователната година няма да бъде удължена, само че към 300 учебни заведения в страната са изпрали да учат и през юни за сметка на декември месец.

Няма да има и нулева година.

Обучението по време на пандемия

„ Само 1% от учениците не са взели участие в просветителния развой “, сподели Вълчев по отношение на образованието по време на пандемия.

За към 9% от учениците се е наложило обезщетително образование, което се е изразявало в самостоятелна работа с учителите.

Според Вълчев просветителната система в България се е справила добре по време на пандемията на фона на тази в други страни. „ Тази година от 1. до 4. клас са учили не по-малко присъствено по отношение на преди “, сподели той.

В този диапазон децата не са били на учебно заведение пет седмици.

При по-големите класове картината е друга – от 5. до 12. клас към 50% от времето са учили в електронна среда, само че съгласно Вълчев здравната обстановка го постанова.

„ Имаме образно доказателство за преносителство. Имаме огромен брой инфектирани учители, само че те са пропорционални на популацията. Нямаме свръхпроцент заболели в системата. При дребните деца се удостоверява, че в по-малка степен заразяват “, сподели Вълчев.

Относно имунизационната акция на учителите, просветителният министър разяснява, че към този момент се следи позитивен резултат.

„ Учителите, които са инфектирани и имунизирани, са четири пъти по-малко в сравнение с тези, които не са имунизирани “, сподели Вълчев.

От МОН продължавали да изготвят описи с искащи за имунизиране и се следило позитивна наклонност в настройките.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР