Няма практика в тази част на годината уличните лампи да

...
Няма практика в тази част на годината уличните лампи да
Коментари Харесай

Кой има интерес да плюе по Слънчев бряг с фалшивата новина за изключеното улично осветление

Няма процедура в тази част на годината уличните лампи да работят, защото всички хотелиери са затворили 

Шокиращата " вест ", че осветлението в най-големия български курорт Слънчев бряг е спряно посред зимата влезе в мейнстрийма през последните дни. Хотелиери даже оповестиха, че това е невиждано и наложено като последна мярка от управлението на курортния комплекс, за " да се пестят пари ".

Новината щеше да провокира леки усмивки измежду хората от сектора, в случай че не спираше да се върти трети ден в новинарския поток, транслирана по еднакъв метод и слагаща леке върху Слънчев бряг.

Общоизвестен факт за всички в туризма е, че през зимните месеци осветлението в курорта не работи като се изключи няколко съществени улици. Причината е, че всички хотели са затворени. Когато стартират да отварят - се пуска поетапно.

Ето какво дадоха отговор на Флагман.бг от " Слънчев бряга " АД:

Към момента, макар че сме отвън деен летен сезон, „ Слънчев бряг “ АД поддържа алейното осветяване в зона Изток, там където се записва поток от жители и има административни здания – по ул. „ Първа “, по алея Кубан, както и от хотел „ Свежест “ до полицейското ръководство. Още повече самите притежатели на туристически обекти и хотели все още не поддържат осветяване в и към обектите си.

Практика е осветлението в зона Изток да бъде спирано и пускано на браншове отвън дейния сезон. Така да вземем за пример, в случай че има поръчки от обекти (хотели, заведения за хранене и други), че ще отворят тази година по-рано (за Великденските празници през месец април например), то несъмнено сдружението ще обезпечи алейното осветяване в секторите до и към тези обекти, както всяка години.

При високата цена на силата всяко едно комерсиално сдружение, каквото припомняме е „ Слънчев бряг “ АД, не би трябвало да генерира спомагателни разноски изключително в интервал, в който няма деен летен сезон. За информация разноските за електричество за предходната година до 31 август 2022 година са за над 202 000 лева без Данък добавена стойност след приспадане на обезщетенията. За съпоставяне за същия интервал на 2021 година тази цифра е била малко над 85 000 лева без Данък добавена стойност.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР