Няма повдигнато обвинение към бившия шеф на Булгаргаз“ Николай Павлов,

...
Няма повдигнато обвинение към бившия шеф на Булгаргаз“ Николай Павлов,
Коментари Харесай

Няма повдигнато обвинение на бившия шеф на „Булгаргаз“

Няма повдигнато обвиняване към някогашния началник на „ Булгаргаз “ Николай Павлов, заяви БНР. Мениджърът на държавната компания беше разпитван близо 5 часа в прокуратурата през днешния ден в качеството му на очевидец.

Павлов и целият ръб на шефовете на „ Булгаргаз “ бяха отстранени в края на предишния месец, а новият шеф - Иван Топчийски, дефинира като абсурден методът, по който е била увеличена цената на природния газ.

„ Категорично мога да кажа, че „ Булгаргаз “ не е взимал неверни решения при изискване, че макар неналичието на издигнат газопровод ние успяхме да договорим азерски газ, а количества по контракта идват на различен газопровод. Абсолютно неприемливо е да се упреква едно сдружение, което е дирек в енергийната сигурност сега. Това е безусловно неприлично “, разяснява пред БНР Николай Павлов.

Според някогашния началник на „ Булгаргаз “ топлофикационните сдружения би трябвало да бъдат обезщетени поради мораториума, който беше натрапен, тъй като цените бяха замразени и при тях ще се открие доста сериозна „ дупка “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР