Няма пострадали български медици при терористичната атака, извършена днес, 24

...
Няма пострадали български медици при терористичната атака, извършена днес, 24
Коментари Харесай

МО: Няма пострадали български медици при терористичната атака в Мали


Няма потърпевши български медици при терористичната офанзива, осъществена през днешния ден, 24 ноември, в Мали. Атаката е станала на огромно разстояние от базата, в която са ситуирани българските медици, оповестиха от Министерството на защитата.

Няма и данни за директна опасност за базата. Екипът от четирима български медици е в положително здраве и извършва своите отговорности.

БГНЕС напомня, че екип от български военни медици отпътува за Мали на 24 август 2017 година За 15-и път от 2013 година насам наши експерти вземат участие в Мисията на Европейския съюз за образование на силите за сигурност на Мали.

Поредният екип е формиран от четирима души и се грижи за здравето на персоналния състав на щаба на интервенцията, основан в столицата Бамако. Продължителността на задачата е 4 месеца, а промяната на екипите става на ротационен принцип.

Българските военни медици вземат участие в разнообразни филантропични и мироопазващи задачи зад граница повече от век, като постоянно са получавали отлична оценка за представянето си. Това е извънреден отзив за високия рейтинг освен на ВМА, само че и на Българската войска при присъединяване в интернационалните задачи.

Освен в горещите точки на света, нашите военни лекари са в непрекъсната подготвеност да оказват помощ на популацията и в спокойно време – при естествени бедствия, индустриални повреди, терористични актове и други. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР