Няма пострадали български граждани по данни на консулството ни в

...
Няма пострадали български граждани по данни на консулството ни в
Коментари Харесай

Здравният министър: Няма пострадали българи при взривовете на бензиностанция в Румъния

„ Няма потърпевши български жители по данни на консулството ни в Румъния при гърмежите на бензиностанция в Румъния “, заяви министърът на опазването на здравето Христо Хинков.

Вследствие на гърмежа двама души починаха, а 57 пострадаха

Осигурена е логистиката по приемането на част от потърпевшите в лечебни заведения у нас, добави той. Първоначалната поръчка е била за 8 души, само че след това броят им се е нараснал. 

„ Осигурени са високoвалифицирани експерти и нужната здравна инсталация. Сформирани са екипите, които да обезпечат транспортна на потърпевшите след идването им в България до съответните лечебни заведения. Изразяваме подготвеност да окажем помощ на 17 индивида, като 7 от тях могат да бъдат приети в болница във Военномедицинска академия във Варна, 6 в „ Пирогов “ и по двама в „ Свети Георги “ в Пловдив и в „ Медика - Русе “. Всички потърпевши са в тежко положение с над 50% изгаряния “, сподели министър Хинков.

По думите му ранените ще бъдат превозени с хеликоптери от румънска страна, които ще кацнат на летищата в София, Варна и Русе, откъдето ще бъдат приети в болница с наш превоз.

Евакуирани са към 3000 души

Пострадалите могат да бъдат превозени едвам откакто румънските медици ги стабилизират и преценяват, че е безвредно за тяхното здраве. Нашите екипи остават в цялостна подготвеност и в очакване на информация от румънските управляващи. 

Искаме да изразим поддръжка и съпричастност към потърпевшите и съболезнования на умрелите, сподели здравният министър. 

Двама починаха, 57 пострадаха при мощния гърмеж

Сигналът за гърмежите е подаден от Европейската система за бествия и повреди до Националния медицински координационен център в здравното министерство.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР