Няма подадени сигнали за необходимост от помощ от българи в

...
Няма подадени сигнали за необходимост от помощ от българи в
Коментари Харесай

МВнР: Няма подадени сигнали за помощ от българи в Гърция заради пожарите

Няма подадени сигнали за нужда от помощ от българи в Гърция поради обстановката с пожарите. Това оповестиха от Министерството на външните работи (МВнР) за Българска телеграфна агенция.

Гръцките противопожарни служби са се борили цяла нощ да овладеят продължаващите горски пожари на островите Родос, Евбея и Корфу, както и в Ахея на Пелопонес, до момента в който мощните ветрове, високите температури и сушата не престават да подхранват пламъците и през днешния ден, заяви в. „ Катимерини “.

На интернационалното летище на Родос, терминал 1, към този момент работи бюро за помощ на непознати жители (Help Desk) на Министерството на външните работи на Гърция, заяви българското външно министерство през вчерашния ден.

Службата ще улеснява и координира, в съдействие със съответните посолства, навременното тръгване на задгранични гости, които са изгубили своите документи за пътешестване. Обособена е специфична зона, където се настаняват фамилии с дребни деца и хора с увреждания. В обособени зони на летището се оферират безвъзмездна храна и бутилирана вода. 

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР