Няма победа. Тепърва започват разговорите. Това заяви военният министър Красимир

...
Няма победа. Тепърва започват разговорите. Това заяви военният министър Красимир
Коментари Харесай

Каракачанов: Речта на Радев е война на институциите

Няма победа. Тепърва стартират диалозите .

Това съобщи военният министър Красимир Каракачанов пред публицисти във връзка отчетната тирада на президента Румен Радев по-рано денем, във връзка втората годишнина от мандата му и рецензиите към избора на вид изтребител за рационализация на българските Военновъздушни сили .

Изказването на Радев за бутафорен конкурс за избора на изтребител, Каракачанов дефинира като непотребна война сред институциите. Тя не е потребна нито за парламентарната народна власт, нито за президентската институция, нито за изпълнителната власт, съобщи военният министър.

Според Каракачанов е несериозно да кажеш, че ще заплатим неведнъж по-скъпо, преди да са завършили диалозите. Преговорите не са почнали, не знам в чия изгода е сходно изказване .

От трите плана двата, които предлагаха нови самолети, надскачат цената от 1,5 милиарда лв. (колкото бе лимитът, избран с решение на Народно събрание - б.р.) . Повтарям го за 112 път, иронизира Каракачанов. " Обяснявам го за тези, които не са го разбрали ", сподели той.
 Румен Радев: Кълнем се в Европа, а вършим антиевропейски избори
Румен Радев: Кълнем се в Европа, а вършим антиевропейски избори

България губи суверинитет, съгласно президента

" След като надскача цената от 1,5 милиарда имахме два разновидността - да върнем процедурата в изходна точка, да загубим година и половина - две, авиацията да продължи да лети на крилата на илюзиите, или да пристъпим към съответни договаряния със страната, която би могла да на предложи по-добрият вид за изтребител. Как да го кажа по-ясно, че всички да ме схванат ", запита Каракачанов.
 Радев прикани за радиомълчание до избора на нов изтребител
Радев прикани за радиомълчание до избора на нов изтребител

Държавният глава взе участие в церемонията за Празника на авиацията и Военновъздушни сили

От тук нататък договарянията не престават . Мисля, че когато стартират договарянията е добре да има тишина в ефира, с цел да не си пречим взаимн о, съобщи военният министър, визирайки изявлението на президента Радев преди месеци, че е належащо радиомълчание за избора на вида изтребител.

В отговор на въпрос дали ще отиде на срещата на посланиците, той съобщи, че избира да се види с ветераните , чиято фотоизложба бе открита в постройката на Централния боен клуб, в сравнение с да тича на коктейли, за които даже да тръгне, ще закъснее.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР