Няма по-голямо замърсяване на въздуха заради пробния добив на мащабното

...
Няма по-голямо замърсяване на въздуха заради пробния добив на мащабното
Коментари Харесай

Притеснения в Израел заради ново огромно газово находище

Няма по-голямо замърсяване на въздуха поради пробния рандеман на огромното газово находище " Левиатан ". Това твърди израелското екоминистерство поради възходящите опасения за екологични проблеми поради създаването на находището, написа The Times of Israel, представено от Агенция " Фокус ".
Израелският министър на опазването на околната среда Зеев Елкин прикани израелците в радио изявление да се откажат от " нервността " към платформата и да честват, като акцентира, че Израел " просто се трансформира в енергийна мощ. "
Стартирали са интервенции по обезвъздушаване на съответните тръби, като публично се оповестява, че степента на излъчванията на въглеводороди е по-малка от предстоящото.
Притесненията от стартирането на газовата апаратура подтикнаха хиляди израелци да изоставен домовете си ден преди нова година, потвърждавайки, че са изправени пред рискови равнища на замърсяване. Въпреки уверенията на министерството, деятелите за битка със замърсяването, които се борят за пренасяне на платформата по-далеч от крайбрежията на Израел, настояват, че държавното управление прикрива данните за замърсяване и започнаха да събират пари за основаване на неправителствена система за мониторинг на замърсяването.
Твърденията за прикриване излязоха на напред във времето сутринта, когато десетки хиляди поданици от северната част на Израел, от Хадера до Хайфа, бяха приканени да ревизират уебсайтовете за мониторинг на замърсяването на Министерството на околната среда на Израели локалните препоръки, с цел да ревизират дали потокът от газ не води до нараснали равнища на рискови замърсители във въздуха и водата.
Критиците " ме упрекнаха, че съм довел Чернобил в Израел ", продължи Елкин, само че настоя, че стартирането отбелязва екологично достижение за Израел, подпомагайки битката с за изчистване на енергийният пазар на Израел от въглища.
Елкин и министърът на енергетиката Ювал Щайниц вторник обиколиха северното крайбрежие, с цел да наблюдават деликатно началото на употребата на находището. Щайниц би трябвало да пътува до Гърция в четвъртък дружно с премиера Бенямин Нетаняху, с цел да подпише съглашение за водопровод за превозване на газ от Източното Средиземноморие до Европа.
Запитан за високата цена на газа, като интервюиращите допускат, че той ще е двойно по-скъп, Елкин насочи въпроса към енергийното министерство. Служители на " Нобел Енерджи " настояха, че цената е конкурентна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР