Няма особено големи шансове БСП да състави редовно правителство с

...
Няма особено големи шансове БСП да състави редовно правителство с
Коментари Харесай

Йорданова: Редовно правителство с мандат на БСП е малко вероятно. ДБ има големи различия с БСП

Няма изключително огромни шансове Българска социалистическа партия да сформира постоянно държавно управление с третия мандат и да отговори на основните пред България провокации. Тезата разви Надежда Йорданова от “Демократична България ”(ДБ) преди да стане ясно, че президентът Румен Радев връчва третия мандат на Българска социалистическа партия, се показва в известие от пресцентъра на Демократична България.

 

Днес по обед президентът разгласи, че ще даде третия и финален мандат за сформиране на кабинет в границите на 48-то Народно заседание на петата политическа мощ - " Българска социалистическа партия за България ".

 

По думите на Йорданова органите на трите партии в Демократична България ще решат по какъв начин да действат. “С Българска социалистическа партия имаме доста съществени разлики във връзка с войната в Украйна и ограниченията, нужни за ограничение на съветското въздействие в България. Едва ли бихме подкрепили ръководство с техен мандат ”, съобщи националният представител, представена в информацията.

 

Бившият правосъден министър счита още, че ново отсрочване на промените, нужни за присъединението на България към Шенген и еврозоната, както и за асимилиране на средства по Плана за възобновяване и резистентност, може да се окаже съдбовно.

 

“Шенген е от извънредно значение за дотъкмяване на интеграцията на България. Без дълбока промяна на прокуратурата и без отчетност на основния прокурор, няма по какъв начин да се присъединим. Реформите би трябвало да се случат в този момент, тъй като към този момент сме натрупали съществено закъснение ”, предизвести тя.

 

Според нея за България е изключително значимо да бъде част от клуба на тези държави-членки, които взимат най-значимите стопански решения в Европа.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР