„Няма основания за притеснения сред хората относно изборите в неделя

...
„Няма основания за притеснения сред хората относно изборите в неделя
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Много се плаша, когато Кацаров казва, че няма да прави нещо, защото обикновено го прави след това

„ Няма учредения за терзания измежду хората по отношение на изборите в неделя що се касае до здравния аспект. “ Това разяснява пред Българска национална телевизия епидемиологът проф. Тодор Кантарджиев.

„ Рискът е даже по-малък от това да отидем в супермаркета да вземем за пример. Важното е да имаме по-високо качество маски и да съблюдаваме разстояние. Очаква се и хубаво време в неделя - тъй че да се проветрява, това е доста значимо, изключително където има по-голямо скупчване на хора “, сподели той.

Кантарджиев не спести рецензии по отношение на ръководството на здравната рецесия от страна на министър Стойчо Кацаров.

„ Много се тревожа, когато Кацаров споделя, че няма да прави нещо, тъй като нормално го прави по-късно. Сега споделя, че няма да има локдаун. Не знам дали знае, че локдаун тук в никакъв случай е нямало “, сподели Кантарджиев.

И даде прогноза за развиването на пандемията у нас - макар спада на новите случаи, броят на умрелите още известно време ще пораства.

„ Не се лекувайте с антибиотици при вирусни инфекции, прикани професорът. Той бе безапелационен, че антибиотици се взимат единствено при бактериални инфекции. Такива, които не са широкоспектърни и да убиват всички бактерии, а единствено съответната проблематична такава.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР