Няма основание служителите на МВР да негодуват за тестването, което

...
Няма основание служителите на МВР да негодуват за тестването, което
Коментари Харесай

Министър Демерджиев: Полицаите ще бъдат тествани за наркотици изненадващо

Няма съображение чиновниците на Министерство на вътрешните работи да недоволстват за тестването, което им се прави за опиати, уредите са извънредно точни и регистрират разнообразни субстанции, сподели пред публицисти министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев във Велинград.

“В момента поставяме съществени старания с министъра на опазването на здравето да създадем и отворим доста повече благоприятни условия да се вземат кръвни проби, ще важат за всички водачи и това извънредно доста ще облекчи процеса ”, сподели още вътрешният министър.

Той бе безапелационен, че не би трябвало да се приказва, че тестванията са неточни, защото по думите му “те регистрират съответните субстанции, а повода да се намират в организма се открива със съответната кръвна проба и това важи за всички водачи, включително и за чиновниците на полицията, които ще се качат в колите си ”.

Демерджиев посочи, че всеки ден се тестват чиновници на Министерство на вътрешните работи и на всички места, където е издигнат спор, се минава по процедурата, както за всеки жител. Той добави, че даже е потребно за служителите на реда да се срещнат с тази процедура. Министърът сподели, че ще се опитат във всеки регионален град да отворят пунктове, тъй като в този момент инспекцията на пробите се бави и основава редица проблеми. Полицаите ще бъдат тествани непрекъснато, на разнообразни места и изненадващо, с цел да има резултат.

Демерджиев заяви още, че при поредна акция е задържана група от 10 противозаконни мигранти, откакто се е работило доста време по нея. Смятаме, че сме стигнали до уредниците на стабилен канал за незаконни мигранти и това е пътят да се разбие незаконната миграция, акцентира министърът. По думите му каналът стартира от Турция, минава през България и е с последна дестинация страна от Европейския съюз.

“Нашите дейности явно дават резултати, откакто на съвета в Люксембург, в който участвах предишния петък, България не беше посочена като проблематична страна, това бяха редица други страни, измежду които и Италия ”, сподели още министърът на вътрешните работи.

Иван Демерджиев бе във Велинград във връзка награждаване на деца със специфични потребности в конкурс за рисунка. Вътрешният министър връчи грамоти и награди на две деца – от Велинград и Доспат. По думите на Елена Кандиева, шеф на Центъра за специфична просветителна поддръжка – Велниград, в него се обслужват 67 деца със специфични просветителни потребности на възраст от 7 до 20 години.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР