Няма опасност от разрастване на огъня край Рилския манастир. Това

...
Няма опасност от разрастване на огъня край Рилския манастир. Това
Коментари Харесай

Мълния е вероятната причина за огъня край Рилския манастир

Няма заплаха от разгръщане на огъня край Рилския манастир. Това оповестиха от полицията в Кюстендил, предава Българска телеграфна агенция.

Засегнати са към 3-4 декара суха растителност, споделиха за Българска телеграфна агенция от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Пожарът тлее върху сухи треви. На място са чиновници на Рилската Света обител и на Районната работа „ Пожарна и спешна сигурност “, които са се заели с гасенето на огъня.

Мълния е евентуалната причина за пожара, оповестиха от полицията. Огънят е локализиран. На място ще останат да дежурят чиновници на горското стопанство, Светата обител и пожарникари от Рила.

От Югозападното държавно дружество показаха, че пожарът е най-вече низов, а огънят е горящ във високата част на планината, в местността " Роговица " край Илиийна река.

Районът е мъчно наличен, допълниха от Югозападното държавно дружество. Пожарът е зародил през днешния ден преди обяд в планината край Рилския манастир. Огънят е видян във високата част на планината, край река Илийна, където теренът е мъчнопроходим.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР