Няма опасност онкоболни пациенти да останат без лекарства заради жалба

...
Няма опасност онкоболни пациенти да останат без лекарства заради жалба
Коментари Харесай

МЗ: Няма опасност онкоболни пациенти да останат без лекарства


Няма заплаха онкоболни пациенти да останат без медикаменти поради тъжба против електронния търг за закупуване на противотуморни лекарствени артикули, който беше обновен през октомври, твърдят от Министерство на здравеопазването.

Спирането на процедурата няма да докара до неналичието на посочените нагоре лекарствени артикули, защото все още лечебните заведения имат настоящи контракти за тяхното обезпечаване. Освен това в Постановлението на Министерския съвет, с което е основан централният орган за покупки в бранш „ Здравеопазване “ категорично е записано, че лечебните заведения са длъжни сами да закупуват нужните им лекарствени артикули до подписване на рамкови съглашения от министъра на опазването на здравето.

На 10 ноември 2017 година в Комисията за защита на конкуренцията е постъпила тъжба против електронния търг за закупуване на лекарствени артикули за потребностите на лечебните заведения. Припомняме, че това е третата тъжба против електронния търг, като първите две дефинитивно са извоювани от Министерството на здравеопазването. Изложените доводи в третата тъжба са същите като тези на първите две.ююСлед като Комисията за защита на конкуренцията и Върховният административен съд се произнесат по подадената тъжба, Министерството на здравеопазването ще възобнови публичната поръчка. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР