Няма обявена пълна евакуация на граждани от Израел. Посолството ни

...
Няма обявена пълна евакуация на граждани от Израел. Посолството ни
Коментари Харесай

Гвоздейков: И трите правителствени полета бяха пълни

„ Няма оповестена цялостна евакуация на жители от Израел. Посолството ни в Тел Авив и Министерство на външните работи изготвиха явен проект кой би трябвало да бъде превозен до България. С първия полет бяха прибрани хора, които бяха в Израел краткосрочно – на екскурзия, на доктор, и които не съумяха да се приберат поради анулирани полети. В момента се транспортират хора, които са с българско поданство и са с деца и се опасяват да останат в Израел. С първите два полета са прибрани 170-180 души. А тази нощ към 94 души се прибраха с държавния аероплан ”.  Това съобщи по Народоосвободителна въстаническа армия министърът на превоза Георги Гвоздейков във връзка евакуацията на българи от Израел.

По думите му е имало подготвеност за осъществяването на втори полет тази нощ. „ Имахме позволение, само че информацията, която получихме от посолството в Израел е, че няма задоволително хора, с цел да напълним самолета. От тук нататък, когато има нужда, когато се съберат хора и няма различен превоз от съответните самолетни компании, които летят до там – ние ще се отзовем още веднъж ”, безапелационен е министърът.  

Гвоздейков разяснява и информацията, че хора са чакали на летището в Тел Авив, а самолетите са се върнали полупразни. „ Това не е по този начин. И трите полета, които са осъществени от държавния аероплан, са били с цялостен потенциал заети места ”, уточни той. И добави, че единствено на първия полет е имало единствено един непознат жител, който е бил евакуиран.

Министърът акцентира, че държавният аероплан изтегля българи от Израел, защото формалният народен транспортьор „ България Еър “ е прекратил все още полетите до Тел Авив и сега няма постоянна линия до израелската столица, защото има проблем със застраховките на самолета. „ Това е главната причина, която попречва полетите на „ България Еър “ . Ние правим полети под напълно друга пълномощия. Тези полети са дипломатически и за тях се издават обособени позволения за полет от израелските управляващи. Двата полета нямат нищо общо ”, безапелационен е Гвоздейков.

" Имаме подготвеност да изпратим нов аероплан за евакуация от Израел, в случай че обстановката там ескалира. Екипите са налице. Тези хора са експерти, за което им благодаря.  И в никакъв случай не е стоял въпросът, че би трябвало да извършат полет, сложени под някакъв риск. Те са готови, знаят какво вършат ", съобщи министърът. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР