Няма обявена пълна евакуация на граждани от Израел. Посолството ни

...
Няма обявена пълна евакуация на граждани от Израел. Посолството ни
Коментари Харесай

Гвоздейков: Имахме готовност за втори полет до Израел, но няма достатъчно хора, за да напълним самолета

„ Няма оповестена цялостна евакуация на жители от Израел. Посолството ни в Тел Авив и Министерство на външните работи изготвиха явен проект кой би трябвало да бъде превозен до България.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 369
С първия полет бяха прибрани хора, които бяха в Израел краткосрочно – на екскурзия, на доктор, и които не съумяха да се приберат поради анулирани полети.

В момента се транспортират хора, които са с българско поданство и са с деца и се опасяват да останат в Израел. С първите два полета са прибрани 170-180 души. А тази нощ към 94 души се прибраха с държавния аероплан ”.  Това съобщи в студиото на „ Събуди се ” по Нова телевизия министърът на превоза във връзка евакуацията на българи от Израел.

По думите му е имало подготвеност за осъществяването на втори полет тази нощ. „ Имахме позволение, само че информацията, която получихме от посолството в Израел е, че няма задоволително хора, с цел да напълним самолета. От тук нататък, когато има нужда, когато се съберат хора и няма различен превоз от съответните самолетни компании, които летят до там – ние ще се отзовем още веднъж ”, безапелационен е министърът.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР