Няма образувано досъдебно производство срещу вицепремиера Асен Василев. Това заяви говорителят

...
Няма образувано досъдебно производство срещу вицепремиера Асен Василев.
Това заяви говорителят
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата: Няма образувано досъдебно производство срещу Василев

Няма формирано досъдебно произвеждане против вицепремиера Асен Василев.

Това съобщи представителят на профилираната прокуратура Христо Кръстев, представен от Българска национална телевизия. Той напомня, че след измененията в Наказателно-процесуален кодекс от 2017 година, досъдебните производства се образуват за осъществени закононарушения, а не против съответни лица.

Така от спецобвинението коментирахаче следствие за закононарушение по работа против Василев е било стремително формирано по сигнал от петролната компания " Инса ойл ".

Припомняме, че

от компанията " Инса ойл " ЕООД оповестиха, че подават сигнал против финансовия министър Василев, откакто той упрекна компанията, дружно с друга - " Сакса " за суматохата с цената на горивата на 2 март. " Инса ойл " разгласи, че преди няколко дни дружно с още компании са били поканени на диалог " на четири очи " с неразбираем подтекст.

Според компанията Василев обществено е признал за спогодба с " компанията с господстващо състояние на пазара ", вследствие на която е наложено манипулиране на ценовите равнища на горивата, като по този метод е осъществена интервенция с непазарни механизми на конкурентен пазар, което слага в неравностойно състояние българските вносители на горива и представителите на интернационалните вериги.

От " Инса ойл " настояват, че Асен Василев не е показал никакви смислени и безапелационни причини за обвиняванията си за всяване на суматоха на пазара на горива, а е пренебрегнал и обстоятелството, че по същото време цените на дизела и бензина в Румъния и Сърбия бележат подобен скок.
 Петков за производството против Асен Василев: Просто позор
Петков за производството против Асен Василев: Просто позор

Очевадна стъпка на прокуратурата какво цели със своите дейности

Комисия за защита на конкуренцията заподозря съществуване на вероятно картелно съглашение сред " Сакса " ООД и " Инса Ойл ", откакто поради клюки за идно повишаване на горивата на 2 март се извиха големи опашки на бензиностанциите у нас. Тогава стана ясно, че в някои бензиностанции цената на горивата е минала психическата граница от 3 лв. за литър.

Премиерът Кирил Петков по-рано разяснява изказванията за дейностите против Василев. Петков дефинира формираното досъдебно произвеждане против вицепремиера и финансов министър Асен Василев за закононарушение по работа като " просто позор ". На брифинг в Министерски съвет, Петков съобщи, че в случай че новината е вярна, би било цялостно безсрамие.

" Инса ойл " дава Василев на прокуратурата за нов " Цумгейт "

Според компанията компания, която е съвсем монополист на пазара на горива, се толерира да продава на цени под пазарните

" От прокуратурата не съумяха да създадат досъдебно произвеждане 2 години по отношение на другия проблем (с ареста на Бойко Борисов - б.р.). Сега в случай че тука за няколко часа са съумели да създадат досъдебно произвеждане по сигнал на една от фирмите, които бяха част от суматохата за цените на петрола и горивата в последните дни, това ще е просто очевадна стъпка на прокуратурата какво цели с нейните дейности ", разяснява Петков.

Кирил Петков се надява да не е вярна новината за Асен Василев, само че в случай че е вярна - " просто позор ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР