Няма нито една пенсия, която е по-малка от тази, изплатени

...
Няма нито една пенсия, която е по-малка от тази, изплатени
Коментари Харесай

Шефът на социалната комисия разкри докога ще се дават ковид добавки на пенсионерите

Няма нито една пенсия, която е по-малка от тази, изплатени през декември. Разликата идва от коронавирус добавката, която бе понижена на 60 лв.. Освен това не всички пенсии са увеличени с 12,5%, някои са с по-малко според от трудовия стаж на всеки. Това съобщи ръководителят на Комисията по труда, обществената и демографската политика в Народното събрание Искрен Арабаджиев в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.

Той увери, че няма да има нито един, който да получи по-малко. Със задна дата ще бъдат обезщетени тези пенсионери, които получиха по-малко с коронавирус добавката. Той изясни, че ще има смяна в закона, с която разликата ще се изплати през февруари.

"За предходната година имаме невиждана инфлация. Средната пенсия бе увеличена в рамата на година с 20% или 540 лв., което е невиждано ", разгласи Арабаджиев.

Според него добавките не са добър механизъм, тъй като изкривявали упованията на пенсионерите, а и на самата пенсионна система. "Това скъсва връзката сред приноса на обособения осигуряващ и това, което получава. Трябва да усилваме пенсиите според от приноса на всеки, а добавки да няма. Надяваме се през юли месец към този момент да няма добавки, а да има нарастване на пенсиите ", изясни той.

Друг блян на държавното управление е да се обезпечат безвъзмездни детски градини, а за частните градини на родителите ще се изплаща отплата. Размерът ѝ сега е 293 лв., само че тя ще бъде нараснала, стана ясно още от думите му.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР