Няма нищо по-ефектно в кулинарията от това да добавяме различни

...
Няма нищо по-ефектно в кулинарията от това да добавяме различни
Коментари Харесай

Как да си направим ментов екстракт

Няма нищо по-ефектно в кулинарията от това да прибавяме разнообразни екстракти към обичаните ни сладки и солени ястия, тъй че да получават още по-фантастичен и замайващ усет.

И в случай че допреди години единствената ни позната есенция от фалшификация бе ванилията , то през днешния ден можем да опитвам с богат набор от аромати, които да придадат на обичайните гозби нетрадиционен и реформаторски акцент.

И защото дестилат от потребни билки можете да си извършите и напълно сами вкъщи, ние ще ви покажем Edna извънредно лесна и бърза концепция за това по какъв начин да създадете дестилат от мента в домашни условия.

Както добре знаем, ментата е Edna билка с безбройни потребни качества, а съчетана в ароматна композиция със сладкиш от шоколад, пудинг, чай, парещ шоколад, сладолед или баница, в действителност може да омагьоса храната в едно гастрономическо чудо.

За изработката на ментовия дестилат ще са ви нужни:

♦ Малък буркан с положително уплътнение в региона на капачката (който да не пропуща въздух след затваряне)
♦ Свежи стръкчета мента (такива можете да си наберете от горска поляна напролет и лятото или да си ги закупите от огромен и добре зареден супермаркет или от павилион за плодове и зеленчуци)
♦ 300-400 мл алкохол (водка, ром или бърбън)
♦ Дървена чукалка

Ето и по какъв начин да извършите концепцията малко по малко:

Измийте добре стръкчетата мента и ги подсушете.

 mommypotamus.com

Отделете листата от дръжките, като се стараете да не ги накъсвате.

 mommypotamus.com

Поставете листата в буркана и благодарение на дървената чукалка постепенно ги намачкайте, тъй че да освободят своите потребни масла.

 mommypotamus.com

Излейте алкохола в буркана, тъй че да покрие стритите листа.

 mommypotamus.com

Покрийте буркана с компактно затварящ се похлупак и го оставете за предпазване в мрачен долап за 3-4 седмици, като през това време от време на време го разклащайте.

Когато екстрактът към този момент е подготвен, можете да се развихрите в кухнята и да приготвите своите чудесни ментови кулинарни магии.

 апп Edna.bg

[img original]35354703[/img]
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР