Няма никакво значение кой е президентът и какво е правителството.

...
Няма никакво значение кой е президентът и какво е правителството.
Коментари Харесай

Румен Петков: Безконтролието в службите може да взриви демокрацията

Няма никакво значение кой е президентът и какво е държавното управление. Липсата на надзор и едноличното решение от страна на държавното управление прави службите неконтролируеми. Това сподели някогашният министър на вътрешните работи Румен Петков в предаването „ Говори в този момент " по Българска национална телевизия.

Безконтролието в службите може да взриви демокрацията, съобщи той.

По думите му сега промяната на службите се показва като уединяване на президента. „ Нямаме оценка на капацитета, който има и осъществя ДАНС; Финансовото разузнаване уплътнено ли е в работата си и по какъв начин работи с Дирекция „ Финансова сигурност ". Военното контраразузнаване, което беше вкарано в ДАНС, оправя ли се или е по-добре да бъде върнато към Министерство на защитата. Ние нямаме подобен разбор, само че с цел да маскираме устрема да сменим управленията на службите, подчинено на приумиците на някои посолства, споделяме „ Ще създадем промяна в службите ", разяснява Петков.

По думите му настоящето държавно управление не желае и не може да направи същинска правосъдна промяна, а да „ яхне " правосъдната система. „ Съдебната система би трябвало да бъде притискана от обществото, да знае, че от нея се чака и желае. Без съвет по правосъдна промяна, в която да взе участие нашата академична мисъл, самата правосъдна система, държавното управление и Народното събрание, представители на президентската институция, ще има такива подскоци, които ще ни водят в безбъдието ", съобщи Петков.

Според него сегашният парламент няма да посегне към промени в Конституцията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР