Няма никакви доказателства руската армия действително да е сваляла украински

...
Няма никакви доказателства руската армия действително да е сваляла украински
Коментари Харесай

Стоп фейк: Няма никакви доказателства руската армия да е сваляла самолет със западни оръжия над Одеса

Няма никакви доказателства съветската войска фактически да е сваляла украински транспортен аероплан край Одеса. Тази информация беше опровергана от Министерството на защитата на Украйна, Пентагона и одеските медии, пишат проверителите на обстоятелства от " ".

Редица съветски медии разпространиха изказването на представителя на съветското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков, че съветската Противовъздушна отбрана била свалила украински транспортен аероплан с оръжие от западните страни покрай Одеса. 

 „ Руските системи за противовъздушна защита в региона на Одеса смъкнаха във въздуха украински военнотранспортен аероплан, който доставял огромна партида оръжия, изпратени на Украйна от западните страни ”, – сподели Конашенков по време на брифинг на 16 април.

„ Още един опит на Запада да достави огромна партида оръжия в Украйна се провали ”, – пише topwar.ru. 

Това изказване, както и доста други изказвания на Министерството на защитата на Руската федерация, не беше съпроводено от никакви доказателства. В същото време свалянето на подобен огромен аероплан, изключително в региона на огромен град, би трябвало да бъде видяно от локалните поданици и медиите. Но одеските новинарски запаси да вземем за пример оповестиха за „ свалянето “, базирайки се на съветското ведомство, като подчертаваха, че информацията е непотвърдена или веднага прецизираха, че това е фалшив. Например сайтът „ Одески пощальон “ изясни, че информацията е недостоверна и това се удостоверява от обстоятелството, че „ украинските военнотранспортни самолети не летят от първия ден на войната, защото това е смъртоносно рисково за самолетите и техните екипажи. Във въздуха се подвигат единствено бойните самолети на украинските Военновъздушни сили ”.

На 16 април оперативното командване „ Юг “ съобщи за ракетни удари в Николаевска област, военни дейности в Херсонска област, както и че има възможност за ракетни удари от групировката на вражеските кораби в Черноморската оперативна зона, само че нямаше информация за сваления транспортен аероплан.

Освен това Министерството на защитата на Украйна също не удостовери тази информация. 

Пентагонът също опроверга известието, че руснаците били свалили аероплан, доставящ западно оръжие на Украйна. Това заяви на брифинг един от представителите на американското ведомство. „ Не съм виждал никакви известия, показващи, че руснаците са свалили аероплан със западни оръжия ”, – означи той. И добави също, че няма индикации руснаците да са успяли да нападат сполучливо хранилища със западни оръжия на територията на Украйна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР