Няма никакви договорки. Има обща воля да работим за модернизация

...
Няма никакви договорки. Има обща воля да работим за модернизация
Коментари Харесай

Христо Иванов: Системната корупция е разделителната линия

Няма никакви сделки. Има обща воля да работим за рационализация на Българската войска. Това съобщи съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов в коридорите на Народното събрание във връзка с общата евроатлантическа декларация

" Разговори е имало, само че това не са били диалози за държавно управление. Познавам господин Плевнелиев и господин Паси, мисля, че се почитаме взаимно ", съобщи той във връзка с президента Росен Плевнелиев и Соломон Паси, които оглавиха Контактната група за договаряния с евроатлантическите обединения в Народното събрание.

" Това, че в България има систематична корупция, корупцията делегитимира институциите в очите на българските жители, това е разграничителната линия ", акцентира Иванов във връзка с дълбоката фрагментация сред парламентарно показаните групировка.

По думите му би трябвало антикорупционен консенсус, с цел да се възстановява политическия диалог.

Той също по този начин разкритикува тезата на президента Румен Радев за възможна военна помощ от страна на България за Украйна. Иванов даде за образец, че цяла Европа дава военна помощ за Украйна и не е въвлечена в спора. И напомни, че в началото и Съединени американски щати не се месят във Втората международна война в името на неутралитета и мира, само че в случай че не е била огромната стратегия ленд-лийз за въоръжаване, тогава какъв мир щеше да има, попита още Христо Иванов.

" Демократична България " към този момент внесе законопроект в Народното събрание за даване на военна помощ за Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР