Няма никаква информация дали е имало финансова ревизия на НИМХ,

...
Няма никаква информация дали е имало финансова ревизия на НИМХ,
Коментари Харесай

Климатологът проф. Рачев: Не е ясно имало финансова ревизия на НИМХ

Няма никаква информация дали е имало финансова проверка на Национален институт по метеорология и хидрология, до момента в който към момента е бил в структурата на Българска академия на науките, която да покаже недвусмислено, че парите за заплати не доближават, или че парите се изхарчват оправдано или нецелесъобразно. Това съобщи в ефира на Радио " Фокус " климатологът проф. Георги Рачев.

„ Това се замете под килима. Национален институт по метеорология и хидрология отиде към МОН, а на нейно място в Българска академия на науките се построи един институт, който ще изследва климата и атмосферата. Дори и непреубеденият четец знае, че климатът не е веществен, а неговият притежател е атмосферата. Тя се учи от доста сродни науки, а климатът е географска такава. Навсякъде по света климатът спада към географските науки “, изясни той.

Проф. Рачев разяснява, че не се знае какво ще се случи с вековните архиви, които са национално благосъстояние и не принадлежат нито на Българска академия на науките, нито на Национален институт по метеорология и хидрология към МОН.

,,Студентите и университетските преподаватели нямат достъп до така наречен примитивен материал, а това обезмисля и разко лимитира опциите за развиване на науката``, сподели още проф. Рачев
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР