Няма научни изследвания, нямаме данни и потвърждения, че при смесване

...
Няма научни изследвания, нямаме данни и потвърждения, че при смесване
Коментари Харесай

Проф. Илко Гетов: Няма данни, че смесването на ваксини създава необходимия имунитет

Няма научни проучвания, нямаме данни и потвърждения, че при разбъркване на ваксини се основава нужния имунитет.
Това съобщи в предаването българският представител в Европейската организация по медикаментите (ЕАЛ), проф. Илко Гетов, разяснявайки тематиката.
Проф. Гетов уточни, че механизмите на деяние на иРНК имунизациите (каквито са тези на Pfizer/BioNTech и Moderna - бел. ред.) и векторните ваксини (към които спада тази на AstraZeneca и Johnson&Johnson - бел. ред.) e доста друг. " Франция и Германия взеха решение имунизираните дами под 60-годишна възраст с първа доза от векторната ваксина Vaxzevria (новото комерсиално название на имунизацията на Оксфорд/AstraZeneca - бел. ред.), да им се постави на втора доза от иРНК имунизациите ".
Проф. Гетов разви и втората догадка за слагане на две разнообразни векторни ваксини - първа доза от Vaxzevria и втора от Johnson&Johnson. " Тук разликата е, че едната е двудозова, а другата - еднодозова. Тоест ние имаме данни за ваксиналната резултатност на еднодозовата ваксина, както и данни за ваксиналната резултатност на двудозовата ваксина. Не знаем обаче каква ще бъде ваксиналната резултатност на комбинирането им ", уточни специалистът.
Проф. Гетов сподели, че първата доза от векторна или иРНК ваксина основава фона. " Тази доза основава настройката на организма за построяването на имунитет. След това втората доза е усилваща. Това е дозата, която води до основаването на постоянен и дълготраен имунитет. Затова научните данни и това, което Европейската организация по медикаментите и Световната здравна организация споделиха - не би следвало да се комбинират имунизациите както между тях, по този начин и като вид: векторни с иРНК или противоположното ", уточни още проф. Гетов.
 Проф. Илко Гетов: Хората не би трябвало да се тормозят от имунизацията на AstraZeneca Проф. Илко Гетов: Хората не би трябвало да се тормозят от имунизацията на AstraZeneca
Хората не би трябвало да се тормозят от имунизацията на AstraZeneca. Това сподели в предаването „ Добър ден, България “ на Радио &bdq...
Той разяснява, че евентуално на двугодишен интервал след в началото слагане на първия курс от дадена ваксина, ще се наложи да се слага по една спомагателна доза с така наречен ъпгрейтната ваксина, от която сме се ваксинирали в началото и която ще ни защищава от новите вариации на вируса.
Проф. Гетов заяви и за научно прочуване от Израел във връзка с иРНК имунизацията на Pfizer, което демонстрира по-ниска резултатност на препарата против южноафриканския вариант, спрямо английския и уханския вариант.

Кога ще реализираме групов имунитет - целия диалог с българския представител в Европейската организация по медикаментите гледайте във видеото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР