Няма нарушения в работата на Районна прокуратура - Шумен по

...
Няма нарушения в работата на Районна прокуратура - Шумен по
Коментари Харесай

Цацаров: Няма нарушения в работата на шуменската прокуратура по сигнала от член на БСП

Няма нарушавания в работата на Районна прокуратура - Шумен по сигнала за документно закононарушение от член на Българска социалистическа партия. Това сподели основният прокурор Сотир Цацаров по отношение на изказване на ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от 8 февруари 2018 година на брифинг в Народното събрание и отправено искане (сигнал) за инспекция на работата на Районна прокуратура - Шумен във връзка подхванати дейности по сигнал против член на Българска социалистическа партия, оповестиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България.

Главният прокурор разпореди осъществяване на инспекция.
Резултатите от инспекцията са:

- Действията на Районна прокуратура - Шумен по формиране на преписката, разпределението й и разпореждането за възлагане на инспекция, с оглед данни за закононарушение по член 313 Наказателен кодекс, са в сходство с функционалните отговорности на прокурорите и са осъществени при съблюдаване условията на член 145, алинея 1, т. 3 от Закона за правосъдната власт.

- Значителна част от информацията, изискана с писмото на шефа на ОДМВР - Шумен рег. № 372000-1541/23.01.2018г. от ръководителя на Общопартийната контролна комисия на Българска социалистическа партия, гр. София, излиза отвън рамките на предмета на предоставената инспекция от районна прокуратура – Шумен и нужните документи за изясняване на съществуването на данни за закононарушение по член 313 Наказателен кодекс. Събирането на тази информация, като се изключи че е неотносимо към предмета на осъществяваната инспекция, не е възлагано по никакъв метод от прокурора и е подхванато по самодейност на ОДМВР - Шумен.

Главният прокурор изпрати копия от направения отчет от инспекцията на подателя на сигнала и на министъра на вътрешните работи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР