Няма налични данни на звукозаписващото устройство в пилотската кабина на

...
Няма налични данни на звукозаписващото устройство в пилотската кабина на
Коментари Харесай

Няма го звукозаписът от пилотската кабина на самолета Boeing 737 MAX 9

Няма налични данни на звукозаписващото устройство в пилотската кабина на самолета Boeing 737 MAX 9, който извърши спешно кацане в Съединени американски щати поради изключителна обстановка в петък.

Това заяви ръководителят на Националния съвет за сигурност на превоза (NTSB) Дженифър Хоменди, съобщи " Ройтерс ".

Причината за изчезналите данни е, че гласовият запис не е извлечен до два часа след случая, когато записът се рестартира и предходните данни се изтриват.

Това е открито в лаборатория на NTSB, където е трябвало да бъдат прочетени звукозаписите.

" Това е доста безредно събитие. Прекъсвачът за CVR (гласов запис) не беше изтеглен. Екипът по поддръжката излезе да го вземе, само че беше навръх към два часа ", изясни Хоменди.

NTSB настоя за удължение на условието за звукозапис в пилотската кабина до 25 часа. Федералната авиационна администрация издаде сходно предложение през ноември, което ще усили времето на презаписване, само че ще се ползва единствено за новопроизведени самолети, уточни Хоменди.

" Ако тази връзка не бъде записана, това е загуба за нас и загуба за FAA и загуба за сигурността, тъй като тази информация е основна освен за нашето следствие, само че и за възстановяване на сигурността на въздухоплаването ", сподели тя.

В същото време Alaska Airlines анулира повече от 200 полета след инцидента, при който страничен панел дружно с деактивирана врата на аероплан се откъсна по време на полет.

Авиокомпанията е отменила 170 полета в неделя и още 60 в понеделник, откакто Федералната авиационна администрация на Съединени американски щати (FAA) подреди прекъсване на 171 самолета Boeing (BA.N) 737 MAX 9 за осъществяване на инспекции.

Отмяната ще продължи през първата половина на седмицата.

" Те ще останат на земята, до момента в който FAA не се увери, че са в сигурност ", сподели организацията за засегнатите самолети 737 MAX 9 в изказване в неделя.

А иначе липсващата част от самолета на Alaska Airlines е открита в задния двор на мъж от Портланд.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР