Няма много хора, чиято смърт е превърната в песен, да

...
Няма много хора, чиято смърт е превърната в песен, да
Коментари Харесай

Аутопсия разкрива как наистина е умрял Распутин

Няма доста хора, чиято гибел е превърната в ария, да не приказваме за безспорен шлагер.

Всъщност единственият, за който се сещаме, е Распутин – на чиято гибел хората танцуват, с помощта на група Boney M. Но макар всички митове към убийството му, аутопсията споделя напълно друга история.

 Raspoutine et ses enfants

С децата си

За непосветените, Григорий Распутин е сибирски духовник, роден през 1869 година, който съумява да стане много непосредствен с император Николай и императрица Александра в края на имперска Русия. На 28 години, женен с деца, Григорий развива блян към религията и напуща селото си, с цел да отиде на поклонение като посещава разнообразни свети места. С присъщата си харизма той скоро притегля лични почитатели, а по-късно и авторитетни хора, които го показват на императора и императрицата.

Благоволението на ръководещите към Распутин нараства, откакто той „ лекува “ техния наследник, които има хемофилия, видимо сполучливо. Разбира се, не заради някакви мистични сили; подобрението евентуално настава, тъй като монахът упорства момчето да спре да приема аспирин. А по това време още не е известно, че аспиринът разрежда кръвта и евентуално способства за проблемите на дребния.

Защо обаче някой би желал да убие този човек? Изглежда малко евентуално да натрупате врагове, като пътувате из страната и лекувате заболели деца.

Распутин, за разлика от множеството самоопределящи се свети хора, има репутацията и на безспорна секс машина. Навикът му да спи с всички – от дами от висшето общество до проститутки – е абсурден, а въздействието, което има върху владетелите на Руската империя, е обезпокоително за тези, които биха желали това въздействие за себе си. Така плъзват клюки, че той е имал връзка с императрица Александра, и още по-странни клюки (и двата неверни), че е провокирал зараза от холера в Санкт Петербург, с цел да подкопае военните старания.

Редица благородници не харесват въздействието, което той има върху монархията, и се пробват да му го лишават посредством старомодния и изпитан във времето способ – гибелта.

Според историята, която евентуално знаете, Распутин идва в къщата, където му оферират сладкиши, в които има отрова, както и вино, в което пък има цианид. Той изяжда сладкиш и изпива чаша вино, след което желае още, вместо – както Юсупов чака за този стадий от вечерта – да бъде повален от ужасна гибел. Когато гостът отхвърля да почине, домакинът минава към по-традиционен способ – да го простреля право в сърцето. Но Распутин още веднъж оцелява и даже съумява да избяга в двора, където нападателя му го настига.

Накрая, след още няколко изстрела в главата, последвани от удавяне в леденостудената река Нева, Распутин умира, макар че съгласно някои разкази, той е бил изваден от реката, до момента в който е бил към момента жив. Според други разкази, в леда е имало следи от нокти…

Всеки случай, по някаква причина това се трансформира в преобладаващата версия на събитията, макар два фактора:

Тя е написана от самия убиецТой отдава свръхчовешката устойчивост на жертвата си на Сатаната

Да, главната версия на събитията, която всички знаят, и в последна сметка се трансформира в ария, е написана от килъра на Распутин, който е имал персонален интерес убийството да наподобява по-скоро като битка сред положителното и злото, в сравнение с като това, което в действителност беше. Защото тя действително беше доста по-малко героична – както разкрива аутопсията.

Распутин е изваден от реката цели два дни след гибелта му, без следи от нокти по леда и никакви признаци, че се е удавил, защото дробовете му не са цялостни с вода. Което допуска, че е бил хвърлен в леда след гибелта си.

Нещо повече, няма никакви индикации, че е бил и отравян; щерка му даже твърди, че Распутин в никакъв случай не е ял сладкиши. Което прави тази част от събитията също да наподобява малко евентуална.

Това, което се открива, са три дупки от патрони: една в главата, една в гърба и една в гърдите, от които той умира съвсем незабавно. Което, несъмнено, би било доста мъчно за Boney M да трансфорат в ария.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР