Няма милосърдие в българското здравеопазване, няма грижа за пациента. Лекарите

...
Няма милосърдие в българското здравеопазване, няма грижа за пациента. Лекарите
Коментари Харесай

Председател на пациентска организация гневно : Не може така да си вдигнеш носа, щом има починало дете

Няма състрадание в българското опазване на здравето, няма грижа за пациента. Лекарите се трансфораха в търговци. Малко са съзнателните, разяснява Пенка Георгиева от "Заедно с теб” в ефира на bTV във връзка случая с умрялото 3-годишно момченце.

По думите й, това, което се случва в лечебните заведения ни, е систематичен проблем. „ Всекидневие е родителите на деца да се молят на лекарите за обзор. Грубо е отношение към родители, които са заболели, а още повече щом се касае за деца с увреждания”, добави тя.

„ Не може по този начин да си вдигнеш носа, щом има умряло дете. Трябва да има малко повече примирение. Лекарите в България изгубиха своята човещина и състрадание, огромна част от тях се трансфораха в търговци”, възмути се Георгиева от позицията на лекарката, която е върнала детето.

Малко по-рано в ефира на малкия екран една от лекарките, отказала да одобри момченцето – доктор Елена Георгиева, тъгата не трябва да се трансформира в експанзия.

Д-р Елена Георгиева изясни, че е била дежурна в деня, когато родителите са обикаляли лечебните заведения, в опит да спасят сина си. По думите ѝ детето е чакало 30 минути за банкет, само че през това време положението му е не е било тежко. Тя изрично отхвърли да е имало закъснение в прегледа на детето.

Тя изясни, че е била дежурна в деня, когато родителите са обикаляли лечебните заведения, в опит да спасят сина си. По думите ѝ детето е чакало 30 минути за банкет, само че през това време положението му е не е било тежко. Тя изрично отхвърли да е имало закъснение в прегледа на детето.

„ През този половин час открих, въз основата на клиничния обзор, че става въпрос за дете, което има потребност от болнично лекуване, само че не и от интензивно болнично лечение”, посочи доктор Елена Георгиева.

Родителите обаче описаха, че съвсем два часа не престават молбите им към лекарката. „ През сълзи я молех, единствено да видят какво му е на детето. В приемния кабинет, на кушетката пред тях, моето дете умираше! Те това доста добре го видяха. Казаха, че незабавното легло в болничното заведение било резервирано за някакъв човек, който трябвало да дойде”, сподели майката.

Оказва се, че в интензивното поделение не е имало свободни кревати, като се изключи едно, което се пазило за извънредно тежки случаи. Лекарката отхвърля тезата на родителите, че леглото е било непокътнато.

„ Всичко това е недопустимо и някой би трябвало да поеме отговорност. Управителите на тези три лечебни заведения дължат отговори. Това не трябва да се случва. Случаят провокира терзанията на всички родители”, съобщи ръководителят на Центъра за отбрана на правата в опазването на здравето Стойчо Кацаров.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР