Няма кой да помага. Всеки един от нашите близки може

...
Няма кой да помага. Всеки един от нашите близки може
Коментари Харесай

Проф. Диян Енчев: Всички лекари ще участват, ако се стигне до там

Няма кой да оказва помощ. Всеки един от нашите близки може да се разболее. Тези хора не са прокажени и на тях би трябвало да се помогне. Учат ни, че преди всичко сме лекари, въпреки всичко.
Това зяви пред bTV проф. Диян Енчев.

Енчев е отропед травматолог и доктор от УМБАЛСМ " Н. И.Пирогов ". Преди дни той съобщи, че в основаната обстановка каква е специалността на сътрудниците няма никакво значение и разгласи, че ще стане реаниматор.

" Със сигурност няма да стана добър реааниматор за 10-15 дни. Прави се всичко допустимо да не се стига до там, само че в случай че се случи - ще участваме всички. Викат сътрудници, които са в пенсионна възраст. Единствените, които са останали да работят по специалността си, са онколозите и акушер-гинеколозите. Всички останали просто помогат ", изясни доктор Енчев.

Желанието си да стане реаниматор лекарят съобщи в отворена позиция, адресирана до Българския лекарски съюз. Мотивът - да се даде кураж на хората на първа линия.

" Част от нашите сътрудници от съсловието с право реагираха за това, че не са добре оборудвани и готови да се борят с ковид, само че има и различен миг - в последна сметка става дума за достойнството на бялата престилка ", безапелационен беше проф. Енчев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР