Няма как някой да ме убеди, че специално в дома

...
Няма как някой да ме убеди, че специално в дома
Коментари Харесай

Диана Ковачева за дома на ужасите в Пловдив: Нечовешко!

 Няма по какъв начин някой да ме убеди, че особено в дома в Пловдив шефът не е бил наясно за това, което се случва. Да допуснеш сходно отношение в действителност е нечовешко. Става въпрос за изтезания и за нарушаване на редица съществени права на хората, които се намират там. Това сподели пред БНР омбудсманът Диана Ковачева.

Районната прокуратура в Пловдив се самосезира и разпореди незабавна инспекция след тв репортаж, в който са изнесени обстоятелства за жестоко отношение към заболели, настанени в Център за настаняване от фамилен вид за хора с деменция в Пловдив. Продължават инспекциите и в дома в Горско Косово.

" Има сложен проблем в домовете за възрастни хора. Трябва да се мисли и за законодателно решение на казуса с грижата за дементно заболели хора “, уточни Ковачева.

По думите на омбудсмана кметовете са тези, които би трябвало да са дейни и да търсят финансиране, както и да управляват тази децентрализирана услуга. Диана Ковачева означи, че прокуратурата ще откри аргументите за високата смъртност в тези домове, само че тази смъртност е показателна за неналичието на ясни критерии за метода на банкет.

" Директорът на дома в Горско Косово изнесе информация, че един човек е признат в 2.00 часа през нощта и е умрял в 2.45 часа, следва въпросът - по какъв начин този дом може да окаже помощ на подобен човек. Това не е приют. Има ли разграничаване? Защото това е обществена услуга “, добави омбудсманът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР