Няма как изтребителите ни да се ремонтират в Русия. Не

...
Няма как изтребителите ни да се ремонтират в Русия. Не
Коментари Харесай

Заради войната: Властите търсят кой и как да поддържа българските изтребители

Няма по какъв начин изтребителите ни да се ремонтират в Русия . Не може сега да изпращаме стотици милиони към Путин , това е цялостна абстракция. Това съобщи министър председателят Кирил Петков по време на визитата си на границата с Русе.

По-рано президентът Румен Радев изиска да бъде открит явен отговор дали изтребителите МиГ-29 ще могат да се обслужват в Русия, както и да се изследва дали това може да се случва в друга страна .

" В противоположен случай рискуваме небето над България да остане без защита " , предизвести президентът по време на конференция с румънския си сътрудник Клаус Йоханис в Букурещ. Той акцентира, че не е срещу взаимния Еърполисинг, a e изискал български самолети с български екипажи да охраняват страната, с цел да не губят водачите и техниката тренинг.

" В момента се разисква какво се прави, по този начин, че небето ни да е с задоволителна протекция и българските водачи да запазят способността си да летят. Проучва се и дали има други места, на които да бъдат ремонтирани. Но да изпращаме самолетите през трети компании в Русия или пък в Украйна няма по какъв начин да стане, безапелационен бе от своя страна Кирил Петков.

Правителството неотложно да изиска от съдружниците да поемат контрола на въздушното ни пространство , част от въздушното пространство на НАТО, в това число посредством разполагане на наша територия на спомагателни изтребители от съюзни страни, моли по-рано в профила си във Facebook съветникът на премиера Петков - Тодор Тагарев.

„ Предвид лимитираната подготовка на българските летци, потреблението на МиГ-29 против нападателни дейности на съветската авиация е обвързвано с недопустимо висок риск. Първоначално назначеният запас на ракетното им въоръжение от дълго време е изминал . Използването на МиГ-29, поради неналичието на съвместима система за опознаване „ свой-чужд “, носи риск за интервенцията за отбрана на въздушното пространство на НАТО, изпълнявана от наши съседи и авиация на съдружници , основана в Румъния и авионосните групи в Средиземно море “, акцентира Тагарев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР