Няма как да се глоби пенсионер, че е отишъл да

...
Няма как да се глоби пенсионер, че е отишъл да
Коментари Харесай

Вътрешният министър: Няма как да се глоби пенсионер, че е отишъл да си купи хляб


Няма по какъв начин да се санкции пенсионер, че е отишъл да си купи самун, разяснява вътрешният министър Христо Терзийски по отношение на заповедта на здравния министър, съгласно която след 10.00 часа възрастни хора няма да се позволяват в магазини и аптеки. Той изясни, че официално това би било нарушаване и би следвало индивидът да получи устно предизвестие, последната санкиця е налагане на санкция, само че добави, че такива неща надали ще се случват. Терзийски акцентира също, че шефовете на магазините, нито защитата им нямат право да изискват персонални карти от клиентите, с цел да преценяват могат ли да пазарят те в избран часови пояс.

Всичко, което се прави, е пред погледа на обществото. Нашата цел е оптимално да защитим живота и здравето на обществото и в това време да не стопира стопанската система, съобщи Терзийски във връзка с ограниченията.

Той нямал информация да е викана полиция от огромна комерсиална верига, тъй като възрастни хора са пазарували след 10.00 часа. Вчера по медиите се появи обява за скандал пред огромен магазин, тъй като шефката не е позволила възрастни дами да влазят.

Всеки един шеф на подобен обект би трябвало да сътвори такава организация, че да се съблюдава заповедта на министъра, сподели обаче Министерство на вътрешните работи министърът пред Нова тв.

Терзийски изясни също, че е напълно обикновено локално да се работи характерно, тъй като има обитаеми места, където популацията е главно над 65 години.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР