Няма как да предложим правителство на малцинството с втория мандат,

...
Няма как да предложим правителство на малцинството с втория мандат,
Коментари Харесай

Кирил Петков: Няма да предлагаме никакво правителство, ако се върне хартиената бюлетина

Няма по какъв начин да предложим държавно управление на малцинството с втория мандат, откакто първата ясна гаранция, която искахме – отвод от връщането на хартиената бюлетина, просто я хвърлят в боклука като невалидна бюлетина.

Това изясни в коридорите на Народното събрание съпредседателят на “Продължаваме Промяната ”(ПП) Кирил Петков.

Днес депутатите разискват и гласоподават на второ четене измененията в Изборния кодекс (ИК), измежду които е връщане на смесеното гласоподаване.

“Ако хартиената бюлетина мине през днешния ден, това значи, че този парламент поставя на напред във времето тясно партийната задача на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия да откраднат честния избор на българските жители, да се върнем към невалидните бюлетини, които бяха 15 % през 2015 година ”, разяснява Петков.
По думите му, в случай че това стане, за Политическа партия ще значи, че няма никакво предпочитание за държавно управление.
Защото няма по какъв начин един подобен парламент, който поддържа хартиената бюлетина, по-късно да поддържа държавно управление на малцинството, което е антикорупционно, изясни съпредседателят на Политическа партия.

“За втория мандат ясно казахме, че с цел да предложим държавно управление, желаеме девет гаранции, една от които, е отводът от хартиената бюлетина ”, напомни някогашният министър председател.

“Казахме, че в случай че тези девет гаранции са спазени, ние ще поемем тежката отговорност за втори мандат дружно с “Демократична България ”. Но няма по какъв начин да се чака от всички партии в този парламент, че ще гласоподават да се открадне честният избор на жителите и след това ще поддържат държавно управление, което е антикорупционно ”, уточни още Кирил Петков.

Той посочи, че досега ГЕРБ не вършат нищо, с цел да бъде формиран кабинет с първия мандат и вместо да водят съдружни диалози, Народното събрание продължава да се занимава с хартиената бюлетина.

“Вече минаха два месеца от изборите, няма никакъв триумф, по тази причина казахме през вчерашния ден, че те са “политически импотентни ”- за два месеца нулев напредък ”, изясни Петков.
Той изрази и отвращение, че втората точка по стратегия, препоръчана от Българска социалистическа партия – за отплата на небитовите консуматори на ток, не се преглежда в пленарната зала.
Колегата му Мирослав Иванов предложи по-рано от парламентарната естрада депутатите да прекратят тематиката с ИК за деня и да прегледат точно въпроса за обезщетенията, само че болшинството гласоподава срещу.

“Вместо това ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия одобриха, че би трябвало да се върнем в дебата за хартиената бюлетина, което демонстрира по какъв начин се заменят значимите за българското общество въпроси с тяснопартийните стремежи да се открадне вотът на българските жители на идващите избори ”, уточни Кирил Петков.

Той беше безапелационен, че през днешния ден Политическа партия ще продължи да се бори в пленарната зала за всяка точка от Изборния кодекс, макар че огромният срив на доверие, съгласно тях, ще пристигна с хартиената бюлетина.

“Успяхме да върнем паметта в камерите, да могат да записват най-малко по време на преброяване ”, добави съпредседателят на Политическа партия, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР