Няма как да отречем, че алкохолът може да се отрази

...
Няма как да отречем, че алкохолът може да се отрази
Коментари Харесай

7 храни, задължителни преди да пием алкохол

Няма по какъв начин да отречем, че алкохолът може да се отрази зле на тялото, изключително в случай че прекалим с количеството. Но факт е, че човек от време на време се " отпуска ", изключително в случай че има мотив - персонален празник или празненство. Затова в сходни обстановки е добре да вземем някои предварителни " защитни ограничения ", с които най-малко малко да понижим вредите.
 Oткриха ли най-накрая лек за алкохолизма
Oткриха ли най-накрая лек за алкохолизма

Може би...

Изборът на подобаващи храни, преди да се отдадем на едно или две напитки, спомага за контрола на глада, балансира на електролитите и понижава някои от неподходящите резултати.

Сьомга

Един от най-хубавите източници на омега-3 мастни киселини, този тип риба се свързва с голям брой изгоди за здравето. Някои откриватели допускат, че този киселините могат оказват помощ за понижаване на редица от нездравословните резултати на, в това число възпалението в мозъка. Освен това е богата на протеини, които забавят усвояването на напитките, написа.
 Снимка 633724

Яйца

Консумацията на богати на белтъчини храни като яйцата може да помогне за закъснение изпразването на стомаха и по този начин да забави усвояването на алкохола. Освен това белтъчините са най-засищащият макронутриент, който основава възприятие за задоволеност за дълго време.

Банани

Богати на фибри, бананите са отличен избор преди пиянство, защото забавят усвояването на алкохола в кръвта. Те са богати и на калий, който може да предотврати електролитния дисбаланс.

Овес

Още един превъзходен източник на фибри и протеини, които поддържат възприятието за задоволеност. Богат е на магнезий, селен и желязо, а проучванията демонстрират, че е потребен за здравето на черния дроб, като усъвършенства неговата функционалност.
 Снимка 633725



Цитрусовият плод обезпечава огромна доза фибри, витамин С и витамин А. Съдържа и нарингенин и нарингин - антиоксидантни съединения, за които е потвърдено, че предотвратяват увреждането на черния дроб. Нарингинът даже може да понижи провокираното от алкохола струпване на мазнини в този значим орган.

Цвекло

Доказано е, че сокът от цвекло демонстрира предпазен резултат върху чернодробните кафези и понижава клетъчното увреждане.
 3 съвета за облекчение на махмурлука
Как да облекчим махмурлука

3 неща, с които да си помогнем на сутринта

Смес от семена и ядки

Домашно приготвеният микс е превъзходен вид за здравословно похапване преди да посегнем към питието. Бадеми, орехи, тиквени семки, ленено семе - каквото и да изберем, ще снабдим организма с фибри и протеини, които могат да оказват помощ за понижаване на резултата от алкохола. Освен това те са превъзходен източник на магнезий, калий и калций, които пък противодействат на електролитните нарушавания.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР