Няма как да не сте чували за есенциалните мастни киселини

...
Няма как да не сте чували за есенциалните мастни киселини
Коментари Харесай

Няма спор: Омега 3 е жизненоважна добавка! Но как да си я набавим лесно, вкусно и без хапчета?

Няма по какъв начин да не сте чували за есенциалните мастни киселини - омега 3. Почти всеки рекламен блок по малкия екран ни предлага добавка, съдържаща точно тях. Тя е извънредно значима за тялото ни, защото понижава рисковете от сърдечни болести, диабет, оказва помощ за намаляване, пази ни от възпалителни процеси.

Мнозина от нас познават назовават омега 3 и рибено масло, което е безусловно същото. Добавката най-често се извлича от риба. Но омега 3 се съдържа освен в рибата. Представяме ви някои храни, с които ще си набавите нужното количество от омега 3 без да се постанова да купувате хапчета!

Виж още: Считаме ги за боклук, само че в действителност са супер храни! Защо да не хвърляте тези артикули?

Риба

При състояние, че се споделя рибено масло, няма по какъв начин да не стартираме точно с рибата. Най-богата е скумрията - относително дребна риба, постоянно употребявана пушена. Освен омега 3, месото ѝ е богато на селен и вит B12. Сьомгата, сардините и аншоата също са подобаващи източници на тези мастни киселини.

Виж още: Как да подготвим колата, а и себе си, за шофиране през лятото? Практични препоръки по тематиката

Ленено семе

Едва 10 гр. ленено семе ви обезпечава повече от 100% от целесъобразния дневен банкет на омега 3. Лененото семе е и един от най-достъпните източници. Килограмът му у нас е към 3 лева, правейки дозата от омега 3 дневно под 3 стотинки! Лененото семе може сполучливо да го добавите заран към закуската си или пък да поръсите чорба или салата с него.  

Виж още: Супер хитри TikTok трикове за дома, които да пробвате в този момент

Бобови растения

Независимо дали става въпрос за едамаме, соя или елементарен фасул, растенията от това семейство са превъзходен източник на омега 3. Е, в случай че се спрете на последното, ще би трябвало да хапвате много повече като количество, само че пък е вкусно! 

Виж още: Досадните тлъстинки към корема може да ви носят неприятна новина! Ето на какво са признак

Други храни

Изброените горе храни са в действителност богати на омега 3, само че тези киселини се съдържат въпреки и в по-малки количества и в кокошите яйца, месото, млечните артикули, спанака, брюкселското зеле, чиата, конопеното семе. 

Изображетие: iStock

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР