Няма как човек, който не живее в Бургас да знае

...
Няма как човек, който не живее в Бургас да знае
Коментари Харесай

Защо хибридната синьо-зелена зона в Бургас създава хаос и смут сред туристите

Няма по какъв начин човек, който не живее в Бургас да знае какво е било в главата на тези, които са решили да създадат толкоз объркваща система и да не знаеш ти в Синя зона ли си, в Зелена ли си, гневи се водач от София

Столичанин, попаднал в неуместна обстановка в Бургас, сигнализира за един сериозен проблем, който предпочитано би трябвало да бъде преразгледан от градската власт и общинския съвет, тъй като бургазлии може и да са привикнали, само че в гостите на града се получава съществено комплициране.

Става въпрос за така наречен хибридна зелена зона - сред синя и зелена, с която са разчертани улиците към Морската градина и плажовете на Бургас. 

Ето какво написа колегата-журналист Пламен Георгиев в профилирания сайт carmarket.bg:

" За последния месец и половина съм за трети път в Бургас. Харесвам го доста. Има страхотни заведения, доста вкусна храна (каквато в курортите по Черноморието е мъчно откриваема), градината е супер, има доста концерти, нощен живот и така нататък Вкусната храна ме води с двама сътрудници още веднъж в Бургас, откакто отскочихме до „ Градина ” за един тест драйв на новия VW Amarok.

Доста неща не ни харесаха там, само че пък Бургас е супер. Сменяме Amarok за Multivan и след упорито въртене по улиците в центъра, най-сетне си намираме място за паркиране. Събота, 14 юни, към 13 ч. Паркирали сме малко под „ Богориди ”, тъкмо до ресторант „ Златната рибка ”, за тези, които познават града. Буквално: центърът на Бургас.

Първата ни работа: да пуснем SMS за синя зона. Ние сме примерни жители. Намираме знам, номер и пускаме SMS за синя зона. Получаваме мигновен отговор, че не сме таксувани, тъй като SMS-ът ни не е признат преди началото на работното време на Синя зона. Поглеждаме знака още веднъж и, о, знамение! През уикенда синята зона в Бургас е безвъзмездна!

Чудесно, един добър знак, въпреки и най-малък към туристите. На риторичния въпрос на сътрудника: ”А това Audi за какво го бяха закопчали ”, с другия мой другар отговаряме в един глас: несъмнено е спрял където не би трябвало.

След един прекрасен и напоителен обяд, в който пропущаме сладкото за сметка на в действителност хубава храна, тръгваме под слънцето и на 32-33 градуса заставаме пред нашия VW Multivan.

И, о, знамение, Бургаска община ни е сервирала десерта: предна лява гума е закичена със скоба! И тук всички страхотни усещания отпътуват в боклука. „ Няма да им стъпя ” към този момент не важи единствено за „ Аполония ризорт ” или която и да е част от Южното Черноморие, а и за страхотния Бургас, който не заслужава сходно отношение.

Трима публицисти стоим пред заключената ни със скоба кола и се чудим за какво е по този начин, откакто сме пуснали SMS, от който се схваща, че Синята зона в Бургас в събота и неделя не работи. Идват „ общителните ” ни домакини да смъкват скобата и ги почваме. Вдигат плещи, шикалкавят и просто не знаят какво да ни отговорят. Знаете по какъв начин е: „ ние си вършим работа, ония в съвета вземат решение нещата. ”

А какъв е въпросът: паркирали сме на паркомясто, зад което е положена синя лента на асфалта. Успоредно на нея има и зелена лента. Синя и зелена зона в едно! Какво би трябвало да ви приказва на вас това?

На нас нищо. Но ни споделят, че това значи, че уикендите през летния тук важи Зелена зона, а не Синя. Объркахте ли се? Отиваме под знак, на който написа, че събота и неделя Синя зона не работи. Но намираме и знак за Зелена зона, в който се изяснява, че през летния сезон (от 1 май до 30 септември след информация в интернет) за центъра на Бургас важи Зеле зона! Хем има синя и зелена ления на асфалта (и не знаеш какво значи това), хем има знак за Синя и Зелена зона. Честито.

Не негодувам против платената зона, аз си заплащам и по 2 лв. в София. Роптая против това, че няма по какъв начин човек, който не живее в Бургас да знае какво е било в главата на тези, които са решили да създадат толкоз объркваща система и да не знаеш ти в Синя зона ли си, в Зелена ли си.

Но най-голямата дивотия се крие в следния факт. Ако в София Синя зона коства 2 лв., а Зелена – 1 лев, то в Бургас Синя и Зелена зона костват по 1 лев! Тогава за какво има два номера за изпращане на SMS, откакто и на двата действително ще те таксуват с по 1 лев, а не с друга сума?! "
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР