Няма интерес към ваксинациите сред служителите на общината в Сапарева

...
Няма интерес към ваксинациите сред служителите на общината в Сапарева
Коментари Харесай

Служителите на община Сапарева баня отказват ваксинация въпреки бонуса от 5 дни отпуск

Няма интерес към имунизациите измежду чиновниците на общината в Сапарева баня, макар бонуса от 5 дни спомагателен отпуск, който им дават. Това заяви кметът на града Калин Гелев пред БНР. Ваксинирани против ковид са единствено 15% от тях.

По думите на Гелев от 130 души личен състав в администрацията и в помощните звена, имунизирани са единствено 20. Той изяснява това по този начин:
 Официално: Зелен документ след първа доза ваксина, една година годност за преболедувалите Официално: Зелен документ след първа доза ваксина, една година годност за преболедувалите
Цифровите Коронавирус документи на Европейски Съюз за преболедуване и аналогичните на тях документи за преболедуване се смятат за годни от 11-тия до 3...

„ Повече имаме вяра на Facebook, в сравнение с експертите. От навсякъде наблюдаване, най-малко персонално мое, при младежите, а за всеобщо удивление и възрастните хора отхвърлят имунизацията “, разяснява той.

Въведеният наложителен зелен документ обаче основава проблем на заетите в областта на туризма.

„ Няма затворени, по-големите притежатели на хотелите и на къщите за посетители, през вчерашния ден говорихме, оферират антигенни проби, взели са бързи проби и за личния състав, вероятно и за клиенти. Но следи се по този начин стъписване, суматоха не можем да го кажем, само че поради заповедта, която беше спусната с тези зелени сертификати… Защо първо сътворяваме суматоха, а после… къде са експертите да кажат “, добави Гелев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР