„Няма и няма да имам спрени пари по подмярка 4.2

...
„Няма и няма да имам спрени пари по подмярка 4.2
Коментари Харесай

Заместник-министър Събев: Няма и няма да има спрени пари по подмряка 4,2 от ПРСР

„ Няма и няма да имам спрени пари по подмярка 4.2 „ Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански артикули " от Програмата за развиване на селските региони (2014-2020 г.) ". Това съобщи заместник-министърът на земеделието, храните и горите Георги Събев на брифинг. „ Искаме да опровергаем изрично изнесените лъжи в общественото пространство за стопирането на средства по Програмата ", сподели той.

Георги Събев показа последователност на дейностите от страна на министерството по документалната подготовка на приема. По думите му, след признатото европейско законодателство за удължение на всички стратегии за селските региони на страните с по този начин наречения временен правилник се е провело съвещание на Комитета по наблюдаване на ПРСР у нас. В рамките на него е утвърдено прекачване на средства по Програмата. Също по този начин са признати промени в текстовете на ограничения, свързани с изискванията и условията за допустимост на претендентите, с оглед идното през 2021 година оповестяване на процедури за банкет през актуалната година.

Заместник-министърът уточни, че за преходния интервал 2021-2022 година е препоръчано прекачване на средства в размер на близо 200 млн. евро по подмярка 4.2. С квалифицираното 11-то изменение на ПРСР е въведено и условие към претендентите по подмярката за 36 месеца история преди подаване на планово предложение. Това условие е утвърдено от Комитета по наблюдаване на Програмата, а през месец март тази година квалифицираното 11-тото изменение на ПРСР е изпратено за утвърждение до Европейска комисия. В интервала от месец април до юни са създадени насоките за кандидатстване, които са разисквани в границите на извършените две съвещания на тематичната работна група. По време на тях са разисквани в елементи всички условия и условия за допустимост.

На 4-ти октомври бяха оповестени обновените насоки за кандидатстване в ИСУН за писмени мнения. Тази процедура ще продължи до 11-октомври, в това число, заяви той. „ Предвиденият бюджет за подмярка 4.2, която се чака да бъде отговорена до края на идната седмица, възлиза на близо 387 млн. лв. ", добави още Георги Събев.

В брифинга присъединяване взе и заместник-министър Явор Гечев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР