Няма достатъчно информираност в обществото и има ниска степен на

...
Няма достатъчно информираност в обществото и има ниска степен на
Коментари Харесай

Калоян Паргов: БСП-София започва информационна кампания за преместване на RDF инсталацията до завода за отпадъци

Няма задоволително осведоменост в обществото и има ниска степен на доверие към плана за апаратура за изгаряне на RDF–гориво в Топлоелектрическа централа „ София “. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия – София Калоян Паргов по време на кръгла маса на тематика „ Има ли София интегрирана система за ръководство на отпадъците? “, проведена от Дискусионен клуб „ Политика 21 “.

Столичните социалисти са уверени, че е належащо повишение на информираността на столичани. Ето за какво Българска социалистическа партия – София ще започва осведомителна акция.

„ По време на акцията ще представим пред жителите всички аспекти и отзиви по тематиката. Ще представим нашата позиция – все още определената технология няма опция, само че изборът на място за създаване на инсталацията би трябвало да бъде преразгледан. Площадката на Топлоелектрическа централа „ София “ е несъответствуваща, най-много от екологична позиция и с оглед транспортния трафик. Мястото на RDF инсталацията би трябвало да бъде до завода за отнасяне на боклуци “, безапелационен е ръководителят на групата на социалистите в СОС.

Калоян Паргов съобщи, че разчита на партньорството на медиите, с цел да доближат посланията на акцията до повече хора. Ще бъдат разкрити и осведомителни пунктове.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР