Няма данни за превишени стойности на замърсяване в района на

...
Няма данни за превишени стойности на замърсяване в района на
Коментари Харесай

Има ли замърсяване по Българското Черноморие след взрива на язовир в Украйна

Няма данни за превишени стойности на замърсяване в региона на българското черноморско крайбрежие след разрушаването на язовир „ Нова Каховка ” в Украйна. Това демонстрират данните от засиления мониторинг, който министърът на околната среда и водите Юлиян Попов разпореди по отношение на случая. Мониторингът наблюдава евентуалното влияние на водите по течението на река Днепър върху Черно море. До момента не са открити превишения по нито един от изследваните индикатори - нефтопродукти, метали, радионуклидите цезий-137 и тритий, оповестиха от Министерския съвет.
Установеното замърсяване е само в региона на Одеса, като Министерство на околната среда и водите е упълномощило математическо моделиране на евентуалното разпространяване на петното към българското Черноморие. Няма данни за замърсяване и наоколо до Румъния и Молдова, откакто Министерство на околната среда и водите изиска публична информация и данни за положението на съставените елементи на околната среда на територията на двете страни.
От Министерство на туризма удостоверяват, че всички български черноморски плажове са чисти и безвредни за туристите.
МОСВ, Басейнова дирекция „ Черноморски район ” (БДЧР) – Варна, Изпълнителната организация по околна среда (ИАОС) и регионалната администрация на област Варна са в подготвеност да реагират навреме на всяка евентуална тревожна обстановка, обвързвана със замърсяване на българските крайбрежни морски води, допълват от Министерския съвет.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР